Eurobasket '09

Πάρκερ: «Ηγέτης ο Σπανούλης»

Το παιχνίδι της Εθνικής μας κόντρα στη Γαλλία θα κρίνει την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου. Ο σούπερσταρ των «τρικολόρ», Τόνι Πάκρερ, μίλησε για αυτό το ματς το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή της ομάδας του Κολέ. Ο πλέι μέικερ των Σαν Αντόνιο Σπερς αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη και την Εθνική Ελλάδος.

Το παιχνίδι της Εθνικής μας κόντρα στη Γαλλία θα κρίνει την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου. Ο σούπερσταρ των «τρικολόρ», Τόνι Πάκρερ, μίλησε για αυτό το ματς το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή της ομάδας του Κολέ. Ο πλέι μέικερ των Σαν Αντόνιο Σπερς αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη και την Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 27χρονος γκαρντ στους εκπροσώπους του Τύπου.

Για τις συνεχόμενες παρουσίες της Εθνικής Γαλλίας σε μεγάλες διοργανώσεις…

«Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ, έχω «ερωτευτεί» αυτή την ομάδα. Από τότε δεν έχουμε πετύχει πολλά πράγματα και γι΄αυτό συνεχίζω να παίζω»

Μόνο ο ίδιος και ο Πάου Γκασόλ έδωσαν το «παρών» από τα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ και αυτό δεν πέρασε ασχολίαστο.

«Ο καθένας έχει το πρόγραμμά του. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Οι υποχρεώσεις για τους παίκτες του ΝΒΑ είναι πάρα πολλές, μέσα σε μία πολύ δύσκολη και απαιτητική σεζόν. Πολλοί από αυτούς προσπαθούν να προστατευθούν, από επιπλέον κούραση και τυχόν τραυματισμούς».

Όσο για τους στόχους της ομάδας του στο Ευρωμπάσκετ ξεκαθάρισε πως «δεν μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα για ένα συγκεκριμένο στόχο. Κάθε ματς έχει τη δική του σημασία, βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ. Η ομάδα διαθέτει πολλούς νέους και ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι αποτελούν μία πολύ καλή νέα γενιά, που μας δίνει ελπίδες για το μέλλον».

...το αν του δίνεται η ευκαιρία να κερδίσει την Ελλάδα, με τις δεδομένες σημαντικές απουσίες της «επίσημης αγαπημένης»:

«Σαφώς και δεν είναι έτσι τα πράγματα... Η Ελλάδα διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα και παρά τις απουσίες, αποτελεί μαζί με την Ισπανία ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Απλώς είναι μία και καινούργια ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, στον μεταξύ μας αγώνα».

...το πως αιτιολογεί το ότι Ισπανία και Ελλάδα αποτελούν τα φαβορί της διοργάνωσης, τίτλο που αποφεύγει να δώσει στους «τρικολόρ»:

«Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν κερδίσει τόσους τίτλους και μετάλλια στο πρόσφατο παρελθόν και συνεπακόλουθα μπορούν δικαιωματικά να λογίζονται ως φαβορί. Μην ξεχνάτε ότι εμείς, στον αντίποδα, ήρθαμε στην Πολωνία μέσω των προκριματικών και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

...την άποψή του για τον Βασίλη Σπανούλη και το τι του είχε εκμυστηρευθεί προ ετών, σε ένα τουρνουά στο Στρασβούργο:

«Ο Σπανούλης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, επιπέδου ΝΒΑ και αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης της Εθνικής Ελλάδας. Πριν από μερικά χρόνια, στο πλαίσιο ενός τουρνουά στο Στρασβούργο, τον είχα προτρέψει να μην πάει στους Ρόκετς και να μείνει στους Σπερς, που διατηρούσαν μέρι τότε τα δικαιώματά του. Οι '' Ρουκέτες'' δεν τον χρησιμοποίησαν σωστά, ενώ στο Σαν Αντόνιο λατρεύουν τους Ευρωπαίους παίκτες...».

...το αν γνωρίζει τους Κώστα Κουφό και Νικ Καλάθη:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν τους γνωρίζω. Δεν παρακολουθώ κολεγιακό μπάσκετ για να έχω κάποιες εντυπώσεις από τον Καλάθη, ενώ ο Κουφός δεν είχε αγωνιστεί στον αγώνα των Σαν Αντόνιο Σπερς με τους Γιούτα Τζαζ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x