Eurobasket '09

ΣΤ' Όμιλος: Τουρκία-Ισπανία 63-60

Η Τουρκία ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του έκτου ομίλου καθώς επικράτησε με 63-60 της Ισπανίας και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου της. Όσο για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στον αποκλεισμό.

Η Τουρκία ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του έκτου ομίλου καθώς επικράτησε με 63-60 της Ισπανίας και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου της. Όσο για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στον αποκλεισμό..

Το ματς

Τουρκία και Ισπανία είναι από τις καλύτερες ομάδες στον επιθετικό τομέα και αυτό φρόντισαν να το αποδείξουν από το τζάμπολ κιόλας της μεταξύ τους αναμέτρησης. Στα πρώτα πέντε λεπτά, οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο είχαν σκοράρει 14 πόντους με τον Ρούντι Φερνάντεθ να έχει τους μισούς. Τρίποντα και αιφνιδιασμοί ήταν το παιχνίδι των Ισπανών με τους Τούρκους να "απαντούν" με τους Ασίκ και Τουντσερί και με σερί 6-0 να μειώνουν σε 14-13. Ο Γκασόλ πήρε πρωτοβουλίες, άνοιξε διαδρόμους και για τους περιφερειακούς, αλλά στην άμυνα δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτα τον Ασίκ. Ο Ραούλ με καλάθι στη λήξη της περιόδου έκανε το 22-20 για την παρέα του στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι Ισπανοί μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στη μεγαλύτερη της τιμή (27-20), τρία λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Ασίκ, Τουντσερί και Τούρκογλου ανέλαβαν δράση καιοι Τούρκοι κάνοντας επιμέρους σκορ 13-4, πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με 33-31 και να κλείνουν το ημίχρονο όντας μπροστά 36-34.

Το τρίτο δεκάλεπτο, μπορεί να χαρακτηριστεί το δεκάλεπτο των σερί. Αρχικά, οι Ισπανοί, αφού πρώτα ο Τουντσερί είχε πετύχει το τρίτο του τρίποντο, με σερί 9-0, κατάφεραν να περάσουν μπροστά 43-39. Οι Τούρκοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και με δικός τους σερί 10-0, πέρασαν μπροστά με 49-43, ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Είπαμε, όμως, ήταν η περίοδος των σερί και οι Ίβηρες με τους Ρέγιες και Γκαρμπαχόσα να βάζουν εφτά πόντους, πέρασαν μπροστά 50-49 με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου.

Ήταν η σειρά των Τούρκων να κάνουν νέο σερί (6-0) και να περάσουν μπροστά με 55-50, αλλά οι Ισπανοί ισοφάρισαν αμέσως σε 55-55, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα με τον Αρσλάν να κάνει το 61-58, ένα λεπτό πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Τούρκογλου ήταν ο χειρότερος παίκτης του παιχνιδιού και κάνοντας ένα καθοριστικό λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Ναβάρο να κλέψει τη μπάλα και να μειώσει σε 61-60. Στην τελευταία τους επίθεση, όμως, ο Γιούλ έκανε μια τρύπα στο νερό καθώς πήγε να καρφώσει (!) μπροστά σε τέσσερις Τούρκους. Οι Τούρκοι πήραν το ριμπάουντ και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Δεκάλεπτα: 20-22, 36-34,49-48, 63-60

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Γκιουλέρ 2, Ατσούρ 3, Ονάν, Ιλιασόβα 15, Ερντέν 11, Τουντσερί 11, Σαβάς 2, Ασίκ 13, Αρσλάν 4, Τούρκογλου 2.

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 16, Φερνάντεθ 16, Ρούμπιο 3, Ναβάρο 7, Ρέγιες 8, Μ. Γκασόλ 7, Μουμπρού, Γκαρμπαχόθα 3.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x