Eurobasket '09

Ελευθεριάδης: «Δουλεύει το πικ εν ρολ η Ρωσία»

Η Ρωσία είναι η δεύτερη αντίπαλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στην αντίστοιχη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ετοιμάζονται για τη μονομαχία της Κυριακής, που αναμένεται να κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, αν η «επίσημη αγαπημένη» θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου.

Η Ρωσία είναι η δεύτερη αντίπαλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στην αντίστοιχη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ετοιμάζονται για τη μονομαχία της Κυριακής, που αναμένεται να κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, αν η «επίσημη αγαπημένη» θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου. Ο «κατάσκοπος» του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιόνας Καζλάουσκας, ο Γιάννης Ελευθεριάδης, έχει παρακολουθήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης και διαπίστωσε πως τρέχουν πολύ στο πικ εν ρολ, μαζεύουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ και παίζουν ζώνη στην άμυνα.

«Το παιχνίδι τους είναι περισσότερο ελεύθερο, παρά κατευθυνόμενο. Είναι ομάδα με καλούς αθλητές, που δουλεύουν πολύ το πικ εντ ρολ. Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι ένα από τα ατού τους και ένας τομέας, τον οποίο θα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Στην άμυνα, δουλεύουν πολύ με τις αλλαγές και χρησιμοποιούν διάφορες ζώνες. Στην επίθεση, χρησιμοποιούν πολλά σκριν για να δημιουργήσουν ελεύθερα σουτ, με τον ΜακΚάρτι κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους. Πολύ σημαντικός παίκτης είναι ο Μπίκοφ, ο οποίος είναι αυτός που κάνει το παιχνίδι τους και βοηθά στο σκοράρισμα. Πολλά κινούνται γύρω από τα πικ εντ ρολ που δίνει ο Μοζγκόφ, που διαθέτει ένα πολύ δυνατό, αθλητικό κορμί, παίρνει ριμπάουντ και είναι πάρα πολύ καλός μπλοκέρ στην άμυνα. Καθοριστικός μπορεί να αποδειχτεί και ο Φριντζόν. Σε σχέση με ότι είδαμε στην Αθήνα, ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει αλλάξει πολλά στην ομάδα, από πλευράς τακτικής, καθώς και η απώλεια του Κριάπα ήταν πολύ σημαντική. Ένα στοιχείο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι είναι ομάδα που δεν παύει να παλεύει στη διάρκεια του αγώνα», ήταν οι επισημάνσεις του Έλληνα τεχνικού.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x