Eurobasket '09

Μπλατ: «Τέτοια απόδοση δεν ξαναπιάνουμε»

Σίγουρα, ο αγώνας της Κυριακής με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ, θεωρείται από τους πιο δύσκολους για τη Ρωσία στον πέμπτο όμιλο και ο Ντέιβιντ Μπλατ το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Η νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης επί της Κροατίας την Παρασκευή στην πρεμιέρα των "12", έδειξε πως οι Ρώσοι είναι ικανοί, έστω και χωρίς τρία εκ των μεγάλων τους αστεριών, να διεκδικήσουν κάτι καλό και στη φετινή διοργάνωση στην Πολωνία.

Σίγουρα, ο αγώνας της Κυριακής με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ, θεωρείται από τους πιο δύσκολους για τη Ρωσία στον πέμπτο όμιλο και ο Ντέιβιντ Μπλατ το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Η νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης επί της Κροατίας την Παρασκευή στην πρεμιέρα των "12", έδειξε πως οι Ρώσοι είναι ικανοί, έστω και χωρίς τρία εκ των μεγάλων τους αστεριών, να διεκδικήσουν κάτι καλό και στη φετινή διοργάνωση στην Πολωνία. Ο Ισραηλινός τεχνικός θυμήθηκε την εμφάνιση της ομάδας του στο «Ακρόπολις» και θεώρησε πως δεν υπάρχει περίπτωση οι παίκτες του να ξαναπαίξουν έτσι. Μάλιστα, εξήρε την προσωπικότητα του Νίκου Ζήση.

«Δε νομίζω πως μπορούμε να επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του πρώην τεχνικού των Μακάμπι, Μπενετόν Τρεβίζο, αναφερόμενος, στη συνέχεια στον Νίκο Ζήση, τον οποίο είχε κάποτε παίκτη του στους Ιταλούς. «Ο Νίκος Ζήσης είναι ένας από τους πέντε παίκτες όλων των εποχών που θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου, γιατί αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα και ως άνθρωπος και ως μπασκετμπολίστας». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο παιχνίδι μας φέτος ήταν αυτό που κάναμε στο "Ακρόπολις" κόντρα στην Ελλάδα. Δε νομίζω ότι θα το ξανακάνουμε. Είναι δύσκολο να επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση. Ξέρω ότι παίζουμε με μία νέα ομάδα, αλλά είμαστε κι εμείς νέα και άπειρη ομάδα. Είναι μόνο ένα παιχνίδι, βέβαια και όλα μπορούν να συμβούν. Μπορεί να λείπουν οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα γίνεται κακή χωρίς αυτούς. Τους έχει αντικαταστήσει με άλλους ισάξιους παίκτες. Το έχει αποδείξει εξάλλου, αφού έχει ανταπεξέλθει, μέχρι τώρα, απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους και χωρίς αυτούς».

Προχώρησε στην ανάλυση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Η Ελλάδα έχει παίκτες που παίζουν πάντα σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η ομάδα διεκδικεί μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ομάδα που μου αρέσει. Εμείς έχουμε καλύτερη αμυντική ομάδα, χωρίς τους Πασούτιν, Ζεβρασένκο, Τζέι Αρ Χόλντεν και Κιριλένκο, που ήταν φύσει επιθετικοί παίκτες. Οι παίκτες που έχω τώρα είναι σαν τους... τερμίτες. Μπαίνουν μέσα για να φάνε το σπίτι κι αν δεν το φάνε όλο, δε φεύγουν. Βλέπετε, οι παίκτες μου δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην εθνική μέχρι τώρα. Ήταν παίκτες αλλαγής. Τώρα, λοιπόν, μπαίνουν μέσα "διψασμένοι" και δείχνουν πως έχουν πάθος για να παίξουν περισσότερο χρόνο».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x