Eurobasket '09

Ξεκούραση, προετοιμασία και αναμονή...

Τις τελευταίες ανάσες τους πριν την τελική ευθεία του Ευρωμπάσκετ, που περιλαμβάνει τρεις καθοριστικούς αγώνες, παίρνουν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας. Απόψε γίνεται γνωστός ο αντίπαλος στον προημιτελικό της Παρασκευής. Ο ηττημένος του Σλοβενία-Τουρκία θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής. Ρωσία-Σερβία και Γαλλία-Ισπανία τα ζευγάρια της Πέμπτης για τη φάση των «8».

Τις τελευταίες ανάσες τους πριν την τελική ευθεία του Ευρωμπάσκετ, που περιλαμβάνει τρεις καθοριστικούς αγώνες, παίρνουν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας. Οι δύο ήττες στα τρία παιχνίδια της δεύτερης φάσης και κυρίως οι μέτριες εμφανίσεις έχουν φέρει προβληματισμό, αλλά όλοι γνωρίζουν καλά πως με νίκη στον καθοριστικό προημιτελικό της Παρασκευής αυτή η ανησυχία θα αποτελεί μία μακρινή... ανάμνηση.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας μετακόμισε από το Μπίντγκοζ στο Κατοβίτσε, όπου θα φιλοξενηθεί η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, περιμένοντας παράλληλα τον αντίπαλό της στον καθοριστικό προημιτελικό. Ο ηττημένος του Σλοβενία-Τουρκία θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής. Ρωσία-Σερβία το πρώτο ζευγάρι της φάσης των «8» μετά τη νίκη της δεύτερης επί της Λιθουανίας με 89-79, ενώ η Γαλλία θα αναμετρηθεί με την Ισπανία, η οποία συνέτριψε με 90-68 την Πολωνία και πήρε την τέταρτη θέση στον Στ' Όμιλο.

Ενδεχόμενη νίκη θα σημάνει την πρόκριση στα ημιτελικά για τρίτο συνεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και εξασφαλίζει στην Εθνική το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ που θα γίνει στην Τουρκία σε ένα χρόνο. Παράλληλα θα φέρει το ελληνικό συγκρότημα μία ανάσα από το μετάλλιο, αφού θα χρειάζεται μία νίκη σε δύο αγώνες για να τα καταφέρει. Με νίκη στον προημιτελικό, η Ελλάδα θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά του Σαββάτου (19:30) με το νικητή του αγώνα Γαλλία-Ισπανία.

Αντίθετα, ενδεχόμενη ήττα θα περιορίσει την Εθνική στη μάχη για τις θέσεις 5-8, με στόχο να τερματίσει στη χειρότερη των περιπτώσεων στην έβδομη θέση. Υπενθυμίζεται πως οι έξι πρώτες ομάδες της διοργάνωσης παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά με δεδομένη την παρουσία της διοργανώτριας Τουρκίας στα προημιτελικά, προκρίνεται και ο έβδομος.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν θα υπάρχουν, αφού εκτιμάται πως ο Κώστας Κουφός θα ξεπεράσει τις στομαχικές διαταραχές που παρουσίασε και πάλι την Τρίτη και του στέρησαν τη συμμετοχή σε δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x