Eurobasket '09

Χρυσικόπουλος: «Τιμή μου που θα αγωνιστώ σε ένα τέτοιο ματς»

Μπορεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών να βρίσκεται στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και να περιμένει τον αντίπαλό της στους «8» από τα παιχνίδια της Τετάρτης, όμως υπάρχει και άλλη μια σημαντική εκπροσώπηση στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης για τα ελληνικά χρώματα. Μιλάμε για τη συμμετοχή του Λίνου Χρυσικόπουλου στο ALL STAR GAME U18, που θα διεξαχθεί στο Κατοβίτσε την Πέμπτη, στο πλαίσιο των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Μπορεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών να βρίσκεται στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και να περιμένει τον αντίπαλό της στους «8» από τα παιχνίδια της Τετάρτης, όμως υπάρχει και άλλη μια σημαντική εκπροσώπηση στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης για τα ελληνικά χρώματα. Μιλάμε για τη συμμετοχή του Λίνου Χρυσικόπουλου στο ALL STAR GAME U18, που θα διεξαχθεί στο Κατοβίτσε την Πέμπτη, στο πλαίσιο των προημιτελικών της διοργάνωσης. Ο νεαρός διεθνής της Εφήβων και του Άρη μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΚ για αυτήν τη διάκριση και τόνισε χαρούμενος και περήφανος.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα βρίσκομαι σε ένα τέτοιο παιχνίδι, που θα είμαι εκεί με παιδιά από όλη την Ευρώπη, τα οποία έχουν ήδη ξεχωρίσει και, τα οποία, τα περισσότερα είναι μεγαλύτερα από μένα. Δε νομίζω ότι αρμόζει άλλη λέξη από το «"τιμή" για αυτήν την πρόσκληση. Υπάρχει πολύ μεγάλο ταλέντο σε αυτήν την ομάδα, με παίκτες όπως ο Βαλαντσιούνας, ο Καντέρ, ο Προστράν και άλλοι ακόμη… Και θέλω πολύ να παίξω με αυτά τα παιδιά».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιβράβευση που θεωρεί αυτήν την πρόσκληση για τη δουλειά του. «Ναι… Για μένα, είναι και επιβράβευση για τη δουλειά που κάνω, χωρίς, όμως, να σημαίνει και ότι έχω πετύχει κάτι μέχρι τώρα. Μπορώ να πω ότι ήταν επιβράβευση για τη δουλειά μιας χρονιάς, αλλά όχι για την παρουσία μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρόδο».

Για το τέλος, αναφέρθηκε στο πόσο σκληρός είναι με τον εαυτό του. «Αν κρίνω από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν έπρεπε να βρίσκομαι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Είμαι σκληρός με τον εαυτό μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσω να δείξω ένα καλύτερο πρόσωπο από εδώ και πέρα… Με πολύ δουλειά».

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στην Εθνική ανδρών και στην παρουσία της στο φετινό Ευρωμπάσκετ. «Δυστυχώς, στην Ιταλία δεν είχαμε την ευκαιρία να βλέπουμε τα παιχνίδια, αλλά, εννοείται, ότι παρακολουθούσαμε το τι γινόταν. Είδα τον αγώνα με τη Γαλλία. Κρίμα που χάσαμε… Η Εθνική ανδρών είναι η αδυναμία μου, η αδυναμία όλων, νομίζω. Δυστυχώς, θα φύγουμε το Σάββατο… Πριν τους τελικούς… Αλλά και πάλι χαίρομαι που θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε και από κοντά».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x