Eurobasket '09

«Ελλάδα έτοιμη για τετράδα»

Με πίστη και πάθος για τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίζουν οι Έλληνες διεθνείς τον προημιτελικό της Παρασκευής απέναντι στην Τουρκία, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις των τεσσάρων «παλιών» της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης.

Με πίστη και πάθος για τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίζουν οι Έλληνες διεθνείς τον προημιτελικό της Παρασκευής απέναντι στην Τουρκία, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις των τεσσάρων «παλιών» της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης.

Ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Φώτσης, έδωσε το σύνθημα: «Τώρα ήρθε η ώρα για να παίξουμε τον αγώνα που όλοι περιμέναμε. Αυτός είναι ο αγώνας που θα μας βάλει στην τετράδα. Η Τουρκία είναι καλή ομάδα με καλά δείγματα τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο. Αν τα δώσουμε όλα έχουμε πολλές πιθανότητες να προχωρήσουμε. Είναι μόνο ένας αγώνας», τόνισε ο έμπειρος φόργουορντ.

Ο Νίκος Ζήσης τόνισε: «Το τουρνουά έχει φτάσει στο σημείο που ένα παιχνίδι κρίνει το μέλλον όλων των ομάδων. Έχουμε τις δυνατότητες να νικήσουμε την Τουρκία παίζοντας ένα δυνατό παιχνίδι. Μπροστά μας έχουμε μια ημέρα να δούμε που έχουν αδυναμίες και τι κάνουν καλά οι Τούρκοι για να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στην τετράδα που θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα αν τα καταφέρουμε», ενώ μιλώντας για το γεγονός ότι πολλοί συμπαίκτες του δεν έχουν εμπειρία τέτοιων αγώνων, είπε: «Όλα τα παιδιά έχουν παίξει σε αγώνες Ευρωμπάσκετ. Πρώτη φορά όμως είναι αλήθεια θ' αγωνιστούν σε νοκ άουτ αγώνα. Πρέπει να μείνουμε ακόμη πιο ενωμένοι στα δύσκολα που θα έρθουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το σίγουρο είναι πως θα μπούμε δυνατά και θα τα δώσουμε όλα για 40 λεπτά. Σε νοκ άουτ παιχνίδια όλα μπορεί να συμβούν και όλα τα παιδιά θα είναι έτοιμα για να παίξουν αυτόν τον αγώνα». Όσο για το τι πρέπει να κάνει, αλλά και τι να αποφύγει στον αγώνα της Παρασκευής η Εθνική, είπε: «Κάνουμε κάποια πράγματα καλά. Στο Πόζναν βέβαια οι αντίπαλοι ήταν υποδεέστεροι. Ήμασταν όμως καλοί στην επίθεση, γυρνούσαμε καλά στην μπάλα, ακόμη και στις ήττες είχαμε καλά διαστήματα. Σε νοκ άουτ παιχνίδια, σημασία έχει ποιος το θέλει περισσότερο». Αναφορικά με τον αντίπαλο, τόνισε: «Η Τουρκία είναι πολύ δυνατή ομάδα. Μπαίνει ο Τούρκογλου στο "3" που είναι πολύ ψηλός, μπαίνει και ο Ιλιάσοβα. Σημασία έχει ποιος θα πάρει τα ριμπάουντ, όπως και τα ποσοστά στις βολές. Θα είναι σημαντικό να σουτάρουμε καλά με τις ζώνες που παίζουνε οι Τούρκοι, αφού θα έχουμε ευκαιρίες για ανοιχτά σουτ. Αν μας δοθούν ευκαιρίες, θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να τις εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε το παιχνίδι».

Ο Βασίλης Σπανούλης είπε από τη δική του πλευρά: «Όλα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ. Πρέπει να συγκεντρωθεί καθένας όσο καλύτερα μπορεί γι' αυτό το ματς. Αν νικήσουμε αύριο την Τουρκία μπαίνουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Ας κρατήσουμε αυτά που κάναμε καλά και ας βελτιώσουμε ό,τι δεν κάναμε καλά. Δεν έχουν καμία σχέση τα νοκ άουτ παιχνίδια με αυτά του ομίλου. Εδώ αν χάσεις αποκλείεσαι. Η συγκέντρωσή μας θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετική. Υπάρχουν και νεότεροι από εμάς σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, όπως η Σερβία. Μπορεί να λείπουν μεγάλα ονόματα από αυτό το τουρνουά, αλλά υπάρχουν νέοι παίκτες που έχουν αποδείξει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Έχουμε το κίνητρο να πετύχουμε πολλά κι ελπίζουμε να είμαστε υγιείς να το καταφέρουμε».Όσο για το τι θα συνιστά επιτυχία για την Εθνική, τόνισε: «Αν περάσουμε στην 4αδα είναι επιτυχία γι' αυτή την ομάδα, αλλά αν είσαι ήδη στους 4 και δεν πάρεις μετάλλιο είναι αποτυχία. Πρώτος στόχος τώρα είναι η τετράδα».

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανέφερε: «Σημασία για μας έχει να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν περάσουμε είμαστε κοντά στο μετάλλιο. Πρέπει να είμαστε όσο το περισσότερο συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση», ενώ δεν έδειξε να ανησυχεί μήπως η διήμερη αποχή από αγώνες επηρεάσει αρνητικά την ομάδα. «Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια μέχρι στιγμής και έχουμε βρει ρυθμό. Δεν ανησυχούμε». Τέλος, ερωτηθείς αν το όνομα του αντιπάλου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη στον προημιτελικό, ο Καρδιτσιώτης σέντερ απάντησε: «Το βλέπουμε μόνο σαν ένα παιχνίδι μπάσκετ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που θα μας φέρουν τη νίκη, όπως θα κάναμε απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x