Eurobasket '09

Τούρκογλου: «Να πάρουμε μετάλλιο»

Ελλάδα και Τουρκία κοντράρονται αύριο στον τέταρτο προημιτελικό του φετινού Ευρωμπάσκετ και ο σούπερ σταρ της ομάδας του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, Χέντο Τούρκογλου, περιμένει πώς και πώς τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ελλάδα και Τουρκία κοντράρονται αύριο στον τέταρτο προημιτελικό του φετινού Ευρωμπάσκετ και ο σούπερ σταρ της ομάδας του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, Χέντο Τούρκογλου, περιμένει πώς και πώς τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

«Μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατακτήσαμε το 2001, δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι σημαντικό για την Εθνική μας ομάδα», δήλωσε αρχικά ο 30χρονος φόργουορντ και συμπλήρωσε πως αυτός είναι και ο λόγος που «θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Αυτή η νεανική ομάδα μπορεί να κάνει κάτι σπουδαίο στο Ευρωμπάσκετ. Να κατακτήσει ένα μετάλλιο και να γράψει ιστορία».

Ο φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς εξήγησε πως «είμαι εδώ για να παίξω με τη φανέλα την Εθνικής Τουρκίας. Χάρη σε αυτή τη φανέλα, αυτή την ομάδα, έγινα ο Χινταγιέτ Τούρκογλου κι αυτό δεν το ξεχνάω. Φοράω αυτή τη φανέλα από το 1997 και υπάρχουν άνθρωποι που με χειροκροτούν και με αποθεώνουν. Γι αυτό είμαι εδώ. Είχα μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμό, όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την Εθνική. Δεν πρόκειται να με επιβαρύνει».

Ο 30χρονος φόργουορντ θυμάται ότι «τελευταία φορά που έπαιξα κόντρα στην Ελλάδα ήταν το 2003 στη Σουηδία. Ομως ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Ηταν για την πρώτη φάση». Όσο για αυτά που γνωρίζει για την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, είπε: «Ξέρω ότι από τότε έχει μείνει στην Ελλάδα ο Φώτσης και στην Τουρκία εγώ. Είμαστε οι δύο αρχηγοί πλέον. Συνεπώς θα έχουμε μία μονομαχία αρχηγών. Με τον Αντώνη και τον Βασίλη Σπανούλη είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια και χαίρομαι που θα τους ξαναδώ».

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στον αθλητισμό, κάτι που τόνισε και ο φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς. «Εμείς κάνουμε το παιχνίδι μας, παίζουμε για την πατρίδα μας και το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο σε κάθε ματς. Σε κάθε αγώνα εκπροσωπούμε την πατρίδα μας, απέναντι σε άλλες χώρες».

Και κατέληξε αναφερόμενος στις δύο χαμένες επιθέσεις της Τουρκίας σε τελευταίο σουτ σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. «Ελπίζω την επόμενη φορά να κάνω εγώ το σουτ. Ειμαστε πολύ καλή ομάδα, ο κόουτς Τάνιεβιτς κάνει εξαιρετική δουλειά και εμπιστεύεται τους νεαρούς παίκτες και γενικά η πορεία μας είναι καλή. Εχουμε αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε στη νίκη και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να γράψουμε ιστορία. Το ίδιο πιστεύει και η Ελλάδα. Θα δούμε, λοιπόν. Δεν μας ενδιαφέρει κάτι ιδιαίτερο στην Ελλάδα, μας νοιάζει να κάνουμε εμείς καλά τη δουλειά μας και να πάρουμε την πρόκριση».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x