Eurobasket '09

«Ελλάδα, έχεις ταλέντο»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα βρει απέναντί του μια εκ των Τουρκίας ή Ελλάδας στον έναν ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, εφόσον, βέβαια, η Ισπανία περάσει το βράδυ της Πέμπτης το εμπόδιο της Γαλλίας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Ιταλός τεχνικός των πρωταθλητών κόσμου αναφέρθηκε στους δυο υποψήφιους αντιπάλους της ομάδας του, θεωρώντας τους Τούρκους πανίσχυρους στη γραμμή των ψηλών και τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας γεμάτους ταλέντο.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα βρει απέναντί του μια εκ των Τουρκίας ή Ελλάδας στον έναν ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, εφόσον, βέβαια, η Ισπανία περάσει το βράδυ της Πέμπτης το εμπόδιο της Γαλλίας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Ιταλός τεχνικός των πρωταθλητών κόσμου αναφέρθηκε στους δυο υποψήφιους αντιπάλους της ομάδας του, θεωρώντας τους Τούρκους πανίσχυρους στη γραμμή των ψηλών και τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας γεμάτους ταλέντο. Τέλος, προέβλεψε ένα κλειστό παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες.

«Η Τουρκία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Παίζουν εξαιρετικά στην άμυνα και διαθέτουν εξαιρετικούς αμυντικούς παίκτες που, όμως, είναι, εξίσου, καλοί επιθετικά και αυτή είναι η μεγάλη τους δύναμη. Οι ψηλοί τους είναι εκπληκτικοί και κάνουν τη δουλειά στην επίθεση. O Ιλιασόβα είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, όπως βέβαια και ο Τουντσερί», ήταν οι πρώτες επισημάνσεις του Ιταλού ομοσπονδιακού των "φούριας ρόχας", που συμπλήρωσε πως: «Ο Τούρκογλου είναι η διαφορά ανάμεσα στους 70-80 πόντους κι ακόμη δεν έχει καταφέρει να σουτάρει με υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Αν βρεθεί στη μέρα του, μπορεί να πετύχει 20 πόντους για πλάκα, ειδικά αν δεν τον παίξεις επιθετικά στην άμυνα. Η Τουρκία είναι μία αθλητική ομάδα, με έφεση στην άμυνα».

Όσο για το ποιος θα επικρατήσει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, τόνισε πως: «Προβλέπω πως θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι με την Ελλάδα αύριο στον προημιτελικό. Η Ελλάδα θεωρώ πως διαθέτει μεγαλύτερο ταλέντο και το ταλέντο μπορεί να αποδειχτεί κομβικής σημασίας σε έναν αγώνα, όπως είναι ο, χωρίς αύριο, προημιτελικός. Είναι και το θέμα τιμής που υφίσταται ανάμεσα στις δύο χώρες για το ποιος θα είναι ο νικητής. Για αυτό, πιστεύω πως και οι δύο ομάδες θα έχουν υψηλό κίνητρο για την πρόκριση και θα δώσουν το 100%. Ετσι, δεν περιμένω να τελειώσει το παιχνίδι με υψηλό σκορ, αφού στην άμυνα θα πέφτουν κορμιά», κατέληξε.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x