Eurobasket '09

Στους «4» η Σερβία!

Η Σερβία επιβλήθηκε με 79-68 της Ρωσίας και προκρίθηκε στους «4» του Ευρωμπάσκετ. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Σαββάτου τον νικητή της αναμέτρησης Σλοβενία-Κροατία. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ούρος Τρίπκοβιτς με 18 πόντους.

Η Σερβία επιβλήθηκε με 79-68 της Ρωσίας και προκρίθηκε στους «4» του Ευρωμπάσκετ. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Σαββάτου τον νικητή της αναμέτρησης Σλοβενία-Κροατία. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ούρος Τρίπκοβιτς με 18 πόντους.

To ματς

Και οι δύο προπονητές είχαν έναν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό τους. Να μεταφέρουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι και να φθείρουν τον αντίπαλο ψηλό με φάουλ. Οι Ρώσοι ήθελαν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού των Κρστιτς και οι Σέρβοι τον Μοζγκόφ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε τον στόχο της και αυτός ήταν και ο λόγος που το σκορ πήγε ψηλά στην πρώτη περίοδο. Οι ψηλοί έκαναν πάρτυ και έτσι η Ρωσία προηγήθηκε 24-21 στην πρώτη περίοδο.

Οι Σέρβοι ήταν εντυπωσιακοί στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Με σερί 17-0 στα πρώτα οκτώ λεπτά του παιχνιδιού, πέρασαν μπροστά 24-38. Το σερί των «πλάβι» διέκοψε μια βολή του ΜακΚάρθι. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέβαλαν απόλυτα τον ρυθμό τους σε αυτό το δεκάλεπτο και με τους Πέροβιτς και Μάτσβαν να κάνουν εντυπωσιακό παιχνίδι, κατάφεραν να τρέξουν αυτό το μεγάλο σερί. Οι Ρώσοι έβαλαν και ένα τρίποντο με τον Μόνια και αυτοί ήταν όλοι οι πόντοι της «αρκούδας» στο δεύτερο δεκάλεπτο για το 28-41.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν εξαιρετικά εύστοχοι και στο πρώτο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους είκοσι πόντους 28-48 και στο 25’ 30-50. Κρστιτς, Τεόντοσιτς και Τρίπκοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν και έτσι διατηρούσαν την παρέα τους στο +20 (34-54), τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ένα σερί 9-0 των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ, όμως, έδωσε το δικαίωμα στους Πρωταθλητές Ευρώπης να κατεβάσουν τη διαφορά στους έντεκα πόντους 43-54.

Παρά το…come back των Ρώσων, οι Σέρβοι δεν πτοήθηκαν και με τον Τρίπκοβιτς να συνεχίζει να «πυροβολεί» έξω από την γραμμή των 6,25, διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (45-60,33’). Οι Ρώσοι, όμως, δεν τα παράτησαν. Μείωσαν με 56-66, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Αλλά μέχρι εκεί. Οι Σέρβοι αντέδρασαν σωστά στην πίεση των Ρώσων και πήραν τη νίκη με 79-68.

Δεκάλεπτα: 24-21, 28-41, 43-54,68-79

Ρωσία (Μπλατ): Βοροντσέβιτς, Κουρμπάνοφ, Μπίκοφ 9, Φρίντζον 15, ΜακΚάρθι 7, Σοκόλοφ 4, Μόνια 12, Πονγκράσοφ 4, Ζοζούλιν 7, Μοζγκόφ 10.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Πόποβιτς, Τέπιτς 2, Τεόντοσιτς 12, Πάουνιτς 3, Μπιέλιτσα, Μάρκοβιτς 3, Ραντούλιτσα, Κρστιτς 10, Πέροβιτς 13, Βελίτσκοβιτς 13, Μάτσβαν 5, Tρίπκοβιτς 18.

Eπιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x