Eurobasket '09

Πέμπτη στο Ευρωμπάσκετ η Γαλλία

Η Γαλλία νίκησε με 69-62 την Κροατία και τερμάτισε στην πέμπτη θέση του Ευρωμπάσκετ. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντιότ και Ντε Κολό. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου Πάρκερ, Πιετρούς και Ντιαό. Πρώτος σκόρερ για την Κροατία ο Κους.

Η Γαλλία νίκησε με 69-62 την Κροατία και τερμάτισε στην πέμπτη θέση του Ευρωμπάσκετ. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντιότ και Ντε Κολό. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου Πάρκερ, Πιετρούς και Ντιαό. Πρώτος σκόρερ για την Κροατία ο Κους.

Το ματς

Και οι Γάλλοι, αλλά και οι Κροάτες είχαν πετύχει τον στόχο τους. Αφού δεν κατάφεραν να βρεθούν στον ημιτελικό, ήθελαν πάση θυσία να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας και το κατάφεραν. Έτσι, το μεταξύ τους παιχνίδι, είχε περισσότερο χαρακτήρα φιλικού. Ο Κολέ ξεκίνησε με ρεζέρβες, το ίδιο και ο Ρέπεσα. Οι Γάλλοι καθοδηγούμενοι από τον Ντε Κολό, κατάφεραν να προηγηθούν με 21-12 στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Γάλλο γκαρντ να έχει 12 πόντους.

Ρόζιτς και Νίσεβιτς φαίνεται πως είχαν ρυθμό από το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία και έτσι ήταν οι μόνοι που προσπαθούσαν να βάλουν την Κροατία και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Με σερί, 8-0, η ομάδα του Ρέπεσα μείωσε σε 23-22. Ο Νίσεβιτς έδειχνε ασταμάτητος και είχε πλησιάσει το νταμπλ νταμπλ, πριν καν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Ο Κροάτης σέντερ είχε 10 πόντους και έξι ριμπάουντ μέχρι εκείνο το σημείο και ήταν ο παίκτης που βοήθησε την Κροατία να μην χάσει την επαφή της με το σκορ. Με επιμέρους σκορ 11-2, όμως, οι Γάλλοι, κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (34-24).

Ο Ντε Κολό και ο Ντιό ήταν πραγματικά ασταμάτητοι και έδωσαν στην ομάδα τους προβάδισμα δώδεκα πόντων (46-34), δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά οι Κροάτες με σερί 7-0 μείωσαν σε 46-41 με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ρέπεσα επεκτείνανε το σερί τους σε 11-0 με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, φτάνοντας έτσι σε απόσταση αναπνοής (46-45). Οι Γάλλοι, όμως, κατάφεραν να αντιδράσουν ξανά και να πάρουν διαφορά έξι πόντων (57-51), πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς. Μποκολό και Μπατούμ με συνεχόμενους πόντους έδωσαν αέρα εννιά πόντων (65-56) στη Γαλλία, δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Δεκάλεπτα: 21-12, 34-24, 46-41, 69-62

Γαλλία (Κολέ): Ντιό 18, Μπατούμ 8, Ζανό, Κοφί 8, Μαχίνμι 6, Μποκολό 6, Ντε Κολό 15, Τουριάφ 2, Τραορέ 6.

Κροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς, Κους 18, Πόποβιτς 6, Βούισιτς, Πρκατσιν, Ρόζιτς 11, Λόντσαρ 3, Μπάνιτς 5, Νίσεβιτς 12, Κασούν 7.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x