Eurobasket '09

Καζλάουσκας: «Είμαστε περήφανοι»

Ικανοποιημένος από την δουλειά που έγινε στην Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών έμεινε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, δήλωσε πως: «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για ότι έχουμε επιτύχει εδώ».

Ικανοποιημένος από την δουλειά που έγινε στην Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών έμεινε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, δήλωσε πως: «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για ότι έχουμε επιτύχει εδώ».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιόνας Καζλάουσκας: «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για ότι έχουμε επιτύχει εδώ. Κάναμε σπουδαία δουλειά σε πολύ μικρό διάστημα. Είμαστε νέα ομάδα. Το σημερινό παιχνίδι σίγουρα δεν ήταν ωραίο για τον κόσμο, αλλά ήταν μικρός τελικός με τις δύο ομάδες να θέλουν πολύ τη νίκη. Κάναμε καλή δουλειά από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν μετρούσαμε πόντους, δεν κοιτούσαμε τίποτα. Θέλαμε μόνο τη νίκη!»

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης, τόνισε:«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Συνήθως όταν χάναμε έναν ημιτελικό στο παρελθόν ήμασταν πολύ απογοητευμένοι, με αποτέλεσμα να χάνουμε και τον μικρό τελικό. Σήμερα όμως το θέλαμε αυτό το μετάλλιο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, θέλαμε πάρα πολύ να νικήσουμε. Και τα καταφέραμε. Το χάλκινο μετάλλιο είναι μια μεγάλη επιτυχία και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Για μένα κάθε χρονιά με την Εθνική Ομάδα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Δεν τις συγκρίνω. Δεν μπορώ να το κάνω. Όλοι οι επιτυχίες, όλες οι καλές θέσεις στις οποίες έχουμε βρεθεί είναι σημαντικές. Και είναι λάθος να συγκρίνουμε χρονιές. Ελπίζω μόνο να συνεχίσουμε έτσι και να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες».

Σπανούλης: «Το θέλαμε πολύ αυτό το μετάλλιο»

«Το θέλαμε πολύ αυτό το μετάλλιο και το είχα πει από την πρώτη στιγμή. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ηταν μια υπερπροσπάθεια. Είναι ένας θρίαμβος για μια καινούργια ομάδα, όπως αυτή με πολλούς νέους παίκτες. Ακόμα και ο Σόφο είχε συμμετοχή μόνο σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς. Ολοι βοήθησαν για να επιτευχθεί ο στόχος. Από τη στιγμή που πέσαμε με την Ισπανία, ήταν ταβάνι για μας η τρίτη θέση. Πολεμήσαμε και παρά την κούραση τα καταφέραμε. Είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, που τόσο πολύ ήθελε ένα μετάλλιο ξανά. Μέτρησε πολύ η θέληση που μας έφερε ως εδώ», είπε αρχικά και, στη συνέχεια, αναφέρθηκε για τις δύο χαμένες βολές στο τέλος, λέγοντας πως:

«Στο τέλος πέταξα έξω τη δεύτερη βολή επίτηδες, για να καθυστερήσουν αυτοί και να μην έχουν πολύ χρόνο να επιτεθούν. Και τα καταφέραμε».

Σχορτσανίτης: «Φανταστικό συναίσθημα»

«Κάναμε αυτό που είχαμε στην καρδιά μας. Πολλοί δεν μας πίστεψαν, όμως εμείς τα καταφέραμε. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι αυτή τεράστια στιγμή για την Εθνική ομάδα. Το να κερδίζεις μετάλλιο, είναι φανταστικό συναίσθημα».

Νίκος Ζήσης: «Δώσαμε την καρδιά μας»

«Ξέρω ότι ήταν ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, αλλά νικήσαμε και αυτό είναι που για εμάς μετράει. Νικήσαμε χάρη σε μια εξαιρετική εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το φινάλε που γράψαμε εδώ. Δώσαμε όλη την καρδιά μας για να πάρουμε αυτή τη νίκη».

Γιάννης Μπουρούσης: «Ευχαριστημένοι με το χάλκινο μετάλλιο»

«Είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το χάλκινο μετάλλιο. Καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας την ήττα από την Ισπανία στον ημιτελικό και παίξαμε σε ένα δυνατό παιχνίδι. Η Σλοβενία κατάφερε να «κλείσει» τη διαφορά, αλλά η καλή μας άμυνα, μας έδωσε τελικά το μετάλλιο».


Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός της Σλοβενίας, Γιούρι Ζντοβτς, είπε: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου που βρήκαν τη δύναμη μετά από ένα τόσο σκληρό ημιτελικό με τη Σερβία να παλέψουν απόψε κόντρα στην Ελλάδα, που είναι δυνατή ομάδα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια η διαιτησία δεν ήταν τόσο καλή για εμάς. Γινόταν και πριν αυτό, αλλά δεν πάει άλλο. Είμαστε μικρή χώρα και παίζουμε με καρδιά. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι όλοι περήφανοι για αυτά τα παιδιά και για ότι έκαναν εδώ. Κι εγώ τους ευχαριστώ για αυτές 15 υπέροχες μέρες.

Ο Λάκοβιτς είναι ο ηγέτης μας, έπαιξε σχεδόν 40 λεπτά και ήταν σαν μηχανή. Του είπα ότι έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το τουρνουά. Είναι από τους καλύτερους γκαρντ στον κόσμο. Δεν ξέρω τι θα γίνει του χρόνου, αν θα είμαστε όλοι μαζί. Αν ο Ντράγκιτς και ο Σμόντις μπορούσαν να παίξουν σε αυτή τη διοργάνωση θα ήμασταν διαφορετικοί. Αλλά όλες οι ομάδες είχαν προβλήματα. Και η Ελλάδα είχε. Τους παίκτες περιμένει άλλη μια δύσκολη σεζόν και δεν ξέρεις ποιος θα έρθει στην Εθνική, ή αν θα είναι όλοι οι παίκτες καλά»


Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x