Pick & Roll

Το alter ego του Κόμπε λέγεται Ντέρεκ Φίσερ

Ο Μπράιαντ κουβαλάει το όνομα. Ο Γκασόλ μπορεί ν’ αποτελεί το συμπλήρωμα του Κόμπε, αυτός που ήρθε να γεμίσει το κενό κάτω από το καλάθι για να ξαναγίνουν οι Λέικερς μεγάλοι, μετά την εποχή Σακίλ. Ο άνθρωπος με τα μεγάλα σουτ που θα φορέσει κι αυτός 5ο δαχτυλίδι (μαζί με τον Κόμπε), εφόσον τα καταφέρουν οι «Λιμνάνθρωποι», είναι ο Ντέρεκ Φίσερ. Αυτός που κουβαλάει κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα πιο βαριά «καρύδια» στη ιστορία της τελευταίας δεκαετίας για το Λ.Α.

Γράφει ο κρυφομπασκετικός

Ο Μπράιαντ κουβαλάει το όνομα. Ο Γκασόλ μπορεί ν’ αποτελεί το συμπλήρωμα του Κόμπε, αυτός που ήρθε να γεμίσει το κενό κάτω από το καλάθι για να ξαναγίνουν οι Λέικερς μεγάλοι, μετά την εποχή Σακίλ. Ο άνθρωπος με τα μεγάλα σουτ που θα φορέσει κι αυτός 5ο δαχτυλίδι (μαζί με τον Κόμπε), εφόσον τα καταφέρουν οι «Λιμνάνθρωποι», είναι ο Ντέρεκ Φίσερ. Αυτός που κουβαλάει κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα πιο βαριά «καρύδια» στη ιστορία της τελευταίας δεκαετίας για το Λ.Α. Ο παίκτης που από χθες σιγούρεψε τη θέση του, στο φιλμ των μεγάλων τελικών. Το καλάθι και φάουλ απέναντι στους τρεις «Κέλτες» 48 δεύτερα πριν το τέλος, βάζει υποψηφιότητα για να μπει στο πάνθεον των φάσεων από τελικούς που έγιναν σήμα κατατεθέν.

Ο Φίσερ δεν πήρε πρώτη φορά την κατάσταση στα χέρια του. Το έχει κάνει πολλές φορές. Αυτή στο ΤD Garden ίσως έχει μεγαλύτερη αξία, γιατί το έπραξε σε ένα ματς που ο Κόμπε και ο Γκασόλ έμοιαζαν αιχμάλωτοι από τους Σέλτικς. Ο Φίσερ βγήκε μπροστά και καθάρισε για όλους. Όπως το είχε κάνει το 2004 με το σουτ 4 δέκατα του δευτερόλεπτου μέσα στο Τέξας, κόντρα στους Σαν Αντόνιο (ημιτελικοί Δύσης), όπως το έκανε στον περσινό 4ο αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ (τελικοί) με τα μεγάλα του σουτ. Ήταν εκεί την ώρα που έπρεπε και στο ματς με τους Σέλτικς. Με 11 πόντους από τους 16 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί που ο Κόμπε, είχε σιγήσει.

Ο Φίσερ, αν οι Λέικερς πάρουν τον τίτλο φέτος, νομίζω πως θα πάρει πραγματικά τη θέση που του αξίζει στην ιστορία των «Λιμνανθρώπων». Ο 35χρονος άσος αποθεώθηκε χθες από τον Κόμπε, όταν ο σούπερ σταρ του Λος Άντζελες, τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε δίπλα του πλέι-μέικερ που δεν βρίσκονταν καν κοντά στην εμβέλεια του, σε ηγετικά προσόντα, σε σουτ και σε τραχύτητα. Ο Κόμπε κατανόησε πόσο σημαντικός είναι γι’ αυτόν ο Φίσερ, όταν ο ζερβοχέρης πόιντ-γκαρντ έφυγε μετά τα τρία συνεχόμενα Πρωταθλήματα των Λέικερς. Μπορεί να έλεγαν όλοι ότι ο Μπράιαντ δεν μπορούσε δίχως τον «μπουλντόζα» Σακίλ, αλλά εκείνος που τον ισορροπεί πάντα και μπορεί να του πει και μια κουβέντα παραπάνω ο Φίσερ. Για μια τριετία περιπλανήθηκε πρώτα στο Γκόλντεν Στέιτ και μετά στη Γιούτα. Το δραματικό 2ο παιχνίδι της σειράς των πλέι-οφ της Γιούτα με τους Γούριορς έμεινε ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς για το 2007, όταν ο Φίσερ μπήκε στην Αρένα στα μέσα της 3ης περιόδου, ύστερα από το ταξίδι που είχε κάνει στη Νέα Υόρκη για την επέμβαση της κόρης του και βοήθησε ώστε η ομάδα του να κερδίσει εκείνο το ματς, με ένα καθοριστικό δικό του τρίποντο.

Αν ο Κόμπε φτάσει να φοράει φέτος 5ο δαχτυλίδι θα το οφείλει σε μεγάλο ποσοστό στον 35χρονο πόιντ-γκαρντ. Τελικά η μοίρα του Μπράιαντ με τον Φίσερ, ίσως είναι τόσο δεμένη όσο εκείνη του Τζόρνταν με τον Σκότι Πίπεν. Ο Μπράιαντ έχει πάρει τρία με τον «μπολυντόζα». Πιθανώς να κάνει δύο τα τρόπαια με δεύτερο σταρ τον Γκασόλ. Και στα πέντε αν γίνουν τόσα θα είναι όμως με τον Φίσερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x