Γενικά

Απίστευτο ξύλο στο ΟΑΚΑ! (video)

Δεν ξανάγινε. Το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία εξελίχθηκε σε απίστευτο αγώνα μποξ αφού τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς έγινε γενική σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και το παρκέ μετατράπηκε σε ρινγκ. Όλα άρχισαν όταν συνεπλάκησαν ο Μίλος Τεόντοστις με τον αρχηγό της Εθνικής, Αντώνη Φώτση.Ορατός ο κίνδυνος να τιμωρηθούν ορισμένοι από τους διεθνείς μας και να χάσουν το Μουντομπάσκετ. Δείτε το βίντεο της συμπλοκής

Δεν ξανάγινε. Το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία εξελίχθηκε σε απίστευτο αγώνα μποξ αφού τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς έγινε γενική σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και το παρκέ μετατράπηκε σε ρινγκ. Όλα άρχισαν όταν συνεπλάκησαν ο Μίλος Τεόντοστις με τον αρχηγό της Εθνικής, Αντώνη Φώτση. O Σέρβος γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε ένα φάουλ στον φόργουορντ του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια οι δυο τους αντάλλαξαν κάποιες ύβρεις και ανοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Οι δύο παίκτες ήρθαν στα χέρια και στη συνέχεια έγινε ο κακός χαμός. Ο Νέναντ Κρστιτς άρχισε να ρίχνει μπουνιές χωρίς σταματημό, ο Κέσελι ήρθε στα χέρια με τον Κώστα Τσαρτσαρή και οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης άρχισε να δέχεται καταιγισμό χτυπημάτων από τον Κρστιτς, ο Γιάννης Μπουρούσης προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά ο Κρστιτς άρπαξε μια καρέκλα και την πέταξε στο κεφάλι του Γιάννη Μπουρούση με αποτέλεσμα να του το ανοίξει. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ αιμορράγησε (χωρίς να είναι κάτι σοβαρό) και οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια, όπου και εκεί συνεχίστηκαν οι συρράξεις. Με την παρέμβαση κάποιων λίγων ψύχραιμων και της αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη και οι παίκτες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια των ομάδων.

Όλα αυτά κι ενώ ο κόσμος εξαγριώθηκε στις κερκίδες. Κάποιοι άρχισαν να πετούν αντικείμενα κατά των Σέρβων, ενώ λίγοι... τολμηροί εισέβαλαν στο παρκέ για να τους χτυπήσουν!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Μπουρούσης πήγε στα αποδυτήρια της Σερβίας και ζήτησε να πει κάτι στον Νέναντ Κρστιτς. Μόλις αντίκρισε τον άνθρωπο που τον τραυμάτισε, του είπε «Είσαι επαγγελματίας εσύ;» δείχνοντάς του το σχίσιμο που του προκάλεσε το χτύπημα με την καρέκλα.

Δείτε το βίντεο της συμπλοκής



Έγινε και ματς

Η Σερβία δεν είναι ούτε Σλοβενία, αλλά ούτε και Καναδάς. Άσχετα αν από τους δεύτερους ηττήθηκαν οι «πλάβι» και μάλιστα σχετικά εύκολα. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο του ματς πως θα αποτελούσε το πρώτο σοβαρό τεστ για τη «γαλανόλευκη». Η Εθνική μας άρχισε το ματς για ακόμη μια φορά εντυπωσιακά (13-5 με 8-0 σερί), αλλά με επιμέρους σκορ 10-4, οι Σέρβοι μείωσαν σε 17-15. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν για ακόμη μια φορά ασταμάτητος, ο Νίκος Ζήσης έκανε δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ με αποτέλεσμα η Εθνική μας να προηγηθεί 27-26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Σέρβοι, όμως, έδειξαν να… πατούν καλύτερα στη δεύτερη περίοδο, ο Νέναντ Κρστιτς έκανε ζημιά μέσα από τη ρακέτα, οι Σαβάνοβιτς και Τέπιτς αποδείχθηκαν άξιοι συμπαραστάτες του σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και έτσι οι Σέρβοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-41). Τα τρία φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αποσυντόνισαν την Εθνική μας τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό οι φιλοξενούμενοι.

Αποβλήθηκε ο Ίβκοβιτς

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε έναν απίστευτο διάλογο με τον έναν εκ των τριών διαιτητών της αναμέτρησης, Χρήστο Χριστοδούλου, με τον προπονητή της Σερβίας μάλιστα να δέχεται δύο απανωτές τεχνικές ποινές (επειδή αποκάλεσε τον διεθνή ρέφερι άσχετο και του είπε «πρέπει να ντρέπεσαι») και να αποβάλλεται από το ματς.

Ο «Ντούντα» διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Χρήστο Χριστοδούλου λέγοντας του μάλιστα «είσαι ο χειρότερος άνθρωπος του γηπέδου. Στο σταυρό που σου κάνω, δεν έχω δει χειρότερο άνθρωπο. Είσαι ο χειρότερος άνθρωπος του γηπέδου» του είπε ο 67χρονος τεχνικός και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια.

Στη συνέχεια, και ενώ απέμεναν δύο λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα για να λήξει το παιχνίδι και το σκορ ήταν 74-73 υπέρ της Εθνικής, οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και στη συνέχεια το παρκέ μετατράπηκε σε ρινγκ. Οι διαιτητές αποφάσισαν να διακοπεί οριστικά το ματς και για την ιστορία, η Εθνική να πάρει τη νίκη με 74-73.

Ελλάδα: Ζήσης 10, Σπανούλης 17, Καλάθης 5, Φώτσης 7, Πρίντεζης 2, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 4, Σχορτσανίτης 18, Περπέρογλου (δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Καϊμακόγλου και Παππάς, εκτός δωδεκάδας Παπανικολάου, Βασιλειάδης και Μπουρούσης).

Σερβία: Κέσελι 8, Τέπιτς 9, Τεόντοσιτς 17, Πάουνιτς 4, Σαβάνοβιτς 8, Ραντούλιτσα 2, Κρστιτς 16, Πέροβιτς 2, Βελίτσκοβιτς 4, Ράσιτς 3, Μπιέλιτσα, Μάρκοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x