BCL

«Τελικός» με Ρίγα για ΑΕΚ στη σκιά του Γέλοβατς

Η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στο BCL υποδεχόμενη τη Ρίγα, τη στιγμή που το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στον Στέφαν Γέλοβατς και το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Με το μυαλό στον Στέφαν Γέλοβατς, η ΑΕΚ καλείται να δώσει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν. Η «Ένωση» υποδέχεται στα Λιόσια την Ρίγα (19:30, COSMOTE Sport 4, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) για την τέταρτη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Basketball Champions League.

Το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στον Σέρβο πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες. Είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή μεν, αλλά ελεγχόμενη, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο θα χρειαστούν 24-48 ώρες για να διαπιστωθεί πόσο έχει επηρεαστεί η υγεία του. Σύσσωμη η ομάδα ήταν μέχρι αργά χθες βράδυ στο νοσοκομείο δίπλα του και όλοι καλούνται να διαχειριστούν και αυτό το βάρος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, που περνά μοιραία σε δεύτερο πλάνο, η ΑΕΚ θέλει αρχικά νίκη, ει δυνατόν και με διαφορά άνω των 16 πόντων για να υπερκαλύψει το χάντικαπ της ήττας στη Λετονία. Εκτός μάχης πέραν του Γέλοβατς είναι και ο Ανδρέας Πετρόπουλος, ενώ ο Μπράιαν Ανγκόλα που πονά στο χέρι μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα είναι λογικά στη δωδεκάδα, αλλά είναι αμφίβολο αν και πόσο θα αγωνιστεί.

Ενδεχόμενη ήττα θα συνεπάγεται ουσιαστικά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, καθώς θα υποχωρήσει στο 0-4, ενώ η Ρίγα θα φτάσει στο 2-2. Αν, μάλιστα, η «Ένωση» χάσει απόψε και η Φάλκο (2-1) νικήσει στην Ουγγαρία την Τρεβίζο (3-0) την Τετάρτη, οι «κιτρινόμαυροι» θα αποκλειστούν και μαθηματικά.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κάθε γκρουπ προκρίνεται απευθείας στους «16», ενώ δεύτεροι και τρίτοι παίζουν play in για να περάσουν στους «16», με τους τέταρτους να αποχαιρετούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x