BCL

Βόννη και Χάποελ διεκδικούν το BCL

Ώρα στέψης για Βόννη ή για Χάποελ Ιερουσαλήμ στον τελικό του Basketball Champions League.

Βόννη και Χάποελ Ιερουσαλήμ διεκδικούν απόψε (21:00, COSMOTE Sport 9) το τρόπαιο του Basketball Champions League στον μεγάλο τελικό της Μάλαγα. Τα δύο αουτσάιντερ των ημιτελικών της Παρασκευής κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στις δύο ισπανικές ομάδες που ήταν φαβορί, με τους μεν Γερμανούς να πετούν εκτός την οικοδέσποινα Μάλαγα και τους δε Ισραηλινούς την κάτοχο Τενερίφη.

«Η ομάδα μας είναι ιδιαίτερη και φτάσαμε έως εδω γιατί σε όλη τη διαδρομή ουδείς από εμάς είχε το μυαλό του στον εαυτό του και απλά είμαστε ευτυχείς που, όλοι μαζί, ως σύνολο είχαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για ένα κοινό στόχο», δήλωσε ο προπονητής της Βόννης, Τουόμας Ίσαλο.

«Δεν είμαστε φαβορί. Θα είναι μία μάχη και δεν προετοιμαζόμαστε για τίποτα λιγότερο από αυτό. Η Βόννη είναι μία ομάδα που παίζει άμυνα κι επίθεση, έχουν ψηλούς που μπορούν να κινηθούν καλά και παίζουν με ενέργεια, μπορούν να σουτάρουν και να σκοράρουν», ανέφερε ο προπονητής της Χάποελ, Αλεξάνταρ Τζίκιτς.

Για την Βόννη αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία της, καθώς μέχρι φέτος είχε να επιδείξει μόνο μια παρουσία στα ημιτελικά του FIBA Europe Cup το 2017. Μάλιστα η γερμανική ομάδα δεν έχει κατακτήσει τίτλο ούτε εντός των τειχών. Στον αντίποδα, η Χάποελ Ιερουσαλήμ, που φέτος έχει πάρει ήδη το Κύπελλο Ισραήλ, διεκδικεί τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της μετά το Uleb Cup του 2004.

Στις 18:00 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Μάλαγα και Τενερίφη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x