BCL

Έπαιξε με τη… φωτιά και κάηκε το Περιστέρι

Ένα κάκιστο Περιστέρι πέταξε στα… σκουπίδια τη νίκη επί της Ρίτας και ηττήθηκε δίκαια από τη Ρίγα με 84-81.

Παρά το γεγονός ότι εντυπωσίασε την πρώτη αγωνιστική του BCL κόντρα στη Ρίτας, το Περιστέρι πραγματοποίησε μια κάκιστη εμφάνιση εντός έδρας κόντρα στη Ρίγα και ηττήθηκε απολύτως δίκαια με 84-81.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου πλήρωσε τα πολλά νεκρά σημεία στο παιχνίδι του, επέστρεψε στο προβάδισμα στα μέσα της τέταρτης περιόδου και τελικά άφησε τους Λετονούς να μείνουν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος και στο τέλος τιμωρήθηκε από τον πρώην παίκτη του Λαυρίου, Κάιλ Όλμαν.

Ο Αμερικανός διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά, είτε από την περιφέρεια είτε με διεισδύσεις, ενώ σε συνδυασμό με τις παράλογες επιλογές στην επίθεση, το Περιστέρι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, πετώντας παράλληλα στα σκουπίδια τη νίκη στη Λιθουανία.

Απίστευτο στατιστικό ότι η Ρίγα είχε 41 ριμπάουντ (29-12) και το Περιστέρι μόλις 24 (18-6), ενώ στα τελευταία 3'30'' το Περιστέρι δεν πέτυχε καλάθι εντός πεδιάς, παρά μόνο ένα λέι-απ του Γκρέι, όταν το ματς είχε πια κριθεί.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ζόρικς με 20 πόντους (4/7 τρίποντα), αλλά καθοριστικός ήταν ο Όλμαν με 16 πόντους, τους 7 όταν η μπάλα «έκαιγε», ενώ μοίρασε και 9 ασίστ.

Από πλευράς Περιστερίου, 15 είχαν οι Γκάντι, ΜακΛίν και Γκρέι, ενώ 14 είχε ο Τζόουνς.

Το ματς

«Γκαζωμένο» μπήκε το Περιστέρι στο ματς, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του φαβορί κόντρα στη Ρίγα, καθώς με τους Γκάντι, Τζόουνς και Μαυροκεφαλίδη πήρε τα ηνία σκορ προηγούμενο 11-4 ενώ με τρίποντο του Έλληνα φόργουορντ η διαφορά πήγε στους 8 (14-6). Σαφές και από το νούμερο ότι η άμυνα των παικτών του Παπανικολόπουλου ήταν εξαιρετική, βγάζοντας τους Λετονούς από τα… νερά τους. Ωστόσο, με το τάιμ-αουτ που πήραν οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν κι εκείνοι στο ματς, αρχίζοντας να ροκανίζουν τη διαφορά, φτάνοντας στο -3 (18-15) με buzzer-beater τρίποντο του Ζόρικς.

Το Περιστέρι συνέχισε στη δεύτερη περίοδο να παίζει με τον ίδιο χαλαρό ρυθμό, αφήνοντας τους Λετονούς να ελέγχουν το παιχνίδι, ενώ παράλληλα η άμυνα και τα ριμπάουντ ήταν «πληγές» για την ελληνική ομάδα. Με τρίποντο του Βίτολς, η Ρίγα ισοφάρισε για πρώτη φορά (18-18) και παρά την απάντηση (21-18) του Καράμπελα, οι Λετονοί έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, κάνοντας το 21-21, σε 24-35, με τους Πινέιρο και Κάιζερ να ηγούνται των προσπαθειών των φιλοξενούμενων. Το τάιμ-άουτ του Παπανικολόπουλου έφερε την αφύπνιση του Γκρέι, που με δύο τρίποντα και μία ασίστ οδήγησε την ομάδα του στην ισοφάριση (35-35), αλλά η Ρίγα μπήκε προηγούμενη στο σκορ με 35-39 με εύκολα καλάθια στο «ζωγραφιστό» από τους Πινέιρο και Όλμαν.

Το «φάντασμα» του Περιστερίου έκανε την εμφάνισή του και στην έναρξη της τρίτης περιόδου, καθώς η κακή περιφερειακή άμυνα έφερε συνεχόμενα τρίποντα από Ζόρικς (2) και Μάντσεν, που διαμόρφωσαν το 39-48 και το τάιμ-άουτ, έπειτα από μόλις δύο λεπτά. Το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν καθαρά θέμα διάθεσης των γηπεδούχων φάνηκε άμεσα, καθώς με εξαιρετικές άμυνες επανήλθε στο σκορ (46-48) με τους Γκάντι και Μαυροκεφαλίδη να δίνουν τις επιθετικές λύσεις. Με τρίποντο του Γκρέι το Περιστέρι πέρασε έπειτα από ώρα μπροστά στο σκορ (53-52), αλλά οι Λετονοί είχαν βρει ρυθμό και με νέο σουτ από τα 6,75 του Βίτολς επανήλθαν στο +4 (57-61). Αποφασίζοντας να παίξει άμυνα στο τελευταίο λεπτό της περιόδου (σημαντική η είσοδος του Καράμπελα), το Περιστέρι έκλεισε με σερί 5-0 και μπροστά στο σκορ 62-61.

Με τρίποντο του Αθηναίου άρχισε η 4η περίοδος δίνοντας μια ανάσα τεσσάρων πόντων (65-61), ενώ ο ίδιος ο παίκτης με ένα τρελό σουτ στη λήξη των 24’’ πήγε τη διαφορά στους πέντε (68-63), με το παιχνίδι εκείνη την ώρα να έδειχνε να γέρνει προς τη μεριά του Περιστερίου. Ωστόσο, οι ίδιοι γηπεδούχοι επέτρεψαν την επιστροφή των Λετονών, καθώς χωρίς εγρήγορση στην άμυνα δέχθηκε δύο τρίποντα σε 15’’ από Ζόρικς και Όλμαν διαμορφώνοντας άμεσα το 71-71. ΜακΛίν και Κάιζερ αντάλλαζαν πόντους στις δύο ρακέτες (75-75) ενώ το επιθετικό μπλοκάρισμα του Περιστερίου ήταν εμφανές, με την μπάλα να μην γυρίζει και όλα να έρχονται από την προσωπική έμπνευση των παικτών ή από τις βολές του Γκρέι (77-77). Ωστόσο, ο Όλμαν είχε βρει ανοιχτό διάδρομο στην αφύλακτη διάβαση του αντίπαλου καλαθιού. Με προσωπική ενέργεια έκανε το 77-79, ενώ με τον ίδιο τρόπο έκανε το 79-81 απαντώντας στις βολές του Γκρέι. Την κρίσιμη επίθεση, χωρίς πάσα, την πήρε ο Γκάντι που αστόχησε στο λέι-απ, στη συνέχεια έκανε το φάουλ στον Ζόρικς που με δύο βολές «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.



Τα δεκάλεπτα: 18-15, 35-39, 62-61, 81-84.

Περιστέρι (Παπανικολόπουλος): Αθηναίου 9 (3), Γκάντι 15 (1), Γκρέι 15 (3), Μαυροκεφαλίδης 10 (2), ΜακΛίν 15 (1), Άρλετζ, Τζόουνς 14, Καράμπελας 3 (1), Βασιλόπουλος

Ρίγα (Γκαϊλίτις): Άτε 8 (2), Κάιζερ 11, Μάντσεν 5 (1), Πινέιρο 13, Ζόρικς 20 (4), Όλμαν 16 (2), Κοχς 3 (1), Σκέλε, Βίτολς 8 (2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x