BCL

Απίθανος Χολ οδήγησε την ΑΕΚ Betsson BC σε μεγάλη ανατροπή και νίκη επί της Λούντβιγκσμπουργκ!

Με τον Λάνγκστον Χολ να παίρνει την ΑΕΚ Betsson BC από το χέρι στο φινάλε, η «Ένωση» επικράτησε με ανατροπή 84-79 της Λούντβινγκμπουργκ στην πρεμιέρα του φετινού Basketball Champions League!

Απίθανη νίκη για την ΑΕΚ Betsson BC στην πρεμιέρα της στο Basketball Champions League!

Σε ένα παιχνίδι όπου πήγε να αδικήσει τον εαυτό της (16 λάθη και 22 χαμένα επιθετικά), η «Ένωση», έβγαλε ψυχή και χαρακτήρα στο φινάλε, γύρισε από το -7 με τον απίθανο Λάνγκστον Χολ στο τέλος και μπήκε με το... δεξί στo φετινό BCL, επικρατώντας 84-79 της Λούντβιγκσμπουργκ!

Νίκη η οποία και είναι η πρώτη για τους «κιτρινόμαυρους» στη φετινή σεζόν, μετά τις δύο διαδοχικές στην Basket League, δείχνοντας για δεύτερο σερί ματς - μετά από εκείνο με τον Ολυμπιακό - καλά στοιχεία, αλλά και τη δουλειά που γίνεται από τον Ζοάν Πλάθα. Πάντως, ακόμα έχει μπροστά της αρκετά να βελτιώσει.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κουζμίνσκας με 15 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Τίλμαν (14π., 4ρ.), ο εξαιρετικός απόψε ΜάκΛεμορ (13π., 3ρ., 3ασ.), αλλά και ο κομβικός στο φινάλε Χολ (12π., 8ασ.), ο οποίος στο τελευταίο τρίλεπτο είχε 6 πόντους, 1 κλέψιμο, ένα κόψιμο, αλλά και μία ασίστ!


Το ματς
Η ΑΕΚ Betsson BC που ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Φλιώνη, Ραντλ, ΜάκΛεμορ, Κουζμίνσκας και Τίλμαν στην αρχική πεντάδα, μπήκε δυνατά στο παρκέ και με τους ΜάκΛεμορ και Κουζμίνσκας προηγήθηκε με 7-3 και 12-9 στο 4’. Κάπου εκεί, κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση, αλλά και αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έδωσαν το δικαίωμα στη Λούντβινγκσμπουργκ να τρέξει ένα σερί 10-0 για το 12-19 στο 6’. Τίλμαν, Χολ και Νετζήπογλου «ξεκόλλησα» επιθετικά την «Ένωση», η οποία μάζεψε τη διαφορά, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -1 και το 24-25.



Ένα δίποντο του Λάνγκστον Χολ στις αρχές της δεύτερης περιόδου, έφερε την ΑΕΚ εκ νέου μπροστά (26-25), με τους Μπέρε και Χάμοντ να κάνουν ένα γρήγορο 7-0 σερί για τη Ρίσεν (26-32 στο 13’). Από τα μέσα του δεκαλέπτου και έπειτα, η ΑΕΚ ανέβασε την ενέργειά της σε άμυνα και επίθεση και με τον Κουζμίνσκας σε πρώτο πλάνο και τους Καμπεγκέλε και Τίλμαν από κοντά, «ροκάνισε» τη διαφορά, μειώνοντας στον πόντο (38-39 στο 17’). Ένα δύσκολο ντράιβ του ΜάκΛεμορ στο φινάλε, έστειλε την ΑΕΚ στα αποδυτήρια μπροστά με +3 για το 44-43 του ημιχρόνου.



Παρά το καλό της φινάλε στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε νευρικά στο τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας μαζεμένα τέσσερα φθηνά και αβίαστα λάθη. Σαν αποτέλεσμα της έλλειψης καθαρού μυαλού των γηπεδούχων, η Λούντβιγκσμπουργκ ξέφυγε ξανά στο +6 για το 46-52 στο 24'. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο βγήκε μπροστά ο Μπεν ΜάκΛεμορ, με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ να πετυχαίνει 8 μαζεμένους πόντους για την «Ένωση» και την προσπέραση με 55-54 στο 26'. Αμφότερες οι ομάδες αντάλλαξαν διαδοχικά καλάθια στο φινάλε, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στην απόλυτη ισορροπία (61-61)!



Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει τα αμυντικά της ριμπάουντ, με τη Λούντβιγκσμπουργκ να το εκμεταλλεύτεται στο έπακρο και να παίρνει εκ νέου το πάνω χέρι για το +7 (62-69) στο 34'. Με δύο γρήγορα καλάθια του Τίλμαν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 66-72 δύο λεπτά αργότερα, προτού οι φιλοξενούμενοι στείλουν τη διαφορά ξανά στο +7 (68-75) στο 36'. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Λάνγκστον Χολ πήρε από το χέρι την «Ένωση» και με τρομερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση ήταν εκείνος που «υπέγραψε» την ανατροπή! Από δική του ασίστ, ο Ραντλ με γκολ-φάουλ έφερε το ματς στα ίσα (79-79) στα 56'', ενώ, με δικό του καλάθι λίγο αργότερα η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ (81-79), με τον Κουζμίνσκας στο τέλος με εντυπωσιακό κάρφωμα να διαμορφώνει το τελικό 84-79!


Τα δεκάλεπτα: 24-25. 44-43, 61-61, 84-79.

Δείτε εδώ το Live του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x