BCL

ΑΕΚ Betsson-Προμηθέας: Αυλαία στη φάση των «16» του BCL με ελληνικό εμφύλιο και μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον

ΑΕΚ Betsson και Προμηθέας κοντράρονται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την τελευταία αγωνιστική του BCL, με τους Πατρινούς να ψάχνουν τη νίκη που θα τους δώσει και την πρόκριση στα προημιτελικά!

Με… ελληνικό εμφύλιο πέφτει η αυλαία της φάσης των «16» στο φετινό Basketball Champions League!

ΑΕΚ Betsson και Προμηθέας Πάτρας κοντράρονται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (19:30, Cosmote Sport 4, sport-fm.gr) για την τελευταία αγωνιστική του 12ου ομίλου και σε μια αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο, αφού οι Πατρινοί χρειάζονται τη νίκη για να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ η Ένωση έχει ήδη αποκλειστεί.

Χωρίς νίκη (0/5) έως τώρα η Ένωση, απογοήτευσε με την παρουσία της στη φάση των «16», παραμένοντας στην τελευταία θέση και έχοντας χάσει από νωρίς κάθε ελπίδα πρόκρισης. Την προηγούμενη εβδομάδα το πάλεψε, αλλά ηττήθηκε με 100-89 στην Ισπανία και στην έδρα της πρωτοπόρου Μούρθια, ενώ το περασμένο Σάββατο (16/3) έβγαλε αντίδραση, περνώντας νικηφόρα (90-82) από την έδρα του Αμαρουσίου και ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της Stoiximan Basket League. Ο Ηλίας Ζούρος δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους Μόργκαν, Τίλμαν και Φλιώνη, οι οποίοι παραμένουν τραυματίες.



Από την άλλη, ο Προμηθέας με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία του στα προημιτελικά του φετινού BCL, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμα και σε περίπτωση που ηττηθεί, αν παράλληλα η Χάποελ Χολόν δεν καταφέρει να επικρατήσει της σίγουρα πρώτης, Μούρθια, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να διεξάγεται ταυτόχρονα με εκείνη που θα λάβει χώρα στα Άνω Λιόσια.

Στην προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σπατάλησε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση, φτάνοντας κοντά στη νίκη αλλά γνωρίζοντας τελικά την οριακή εντός έδρας ήττα με 93-92 από τη Χάποελ Χολόν, παρά την εντυπωσιακλη εμφάνιση του Κάουαν, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους, 8 ασίστ και 4 ριμπαόυντ. Το περασμένο Σάββατο (16/3) ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 84-79 επί του Κολοσσού Ρόδου στην παράταση (75-75 η κανονική διάρκεια), εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της Stoiximan Basket League.





Η αποψινή θα είναι η τέταρτη συνάντηση μεταξύ ΑΕΚ και Προμηθέα στη φετινή σεζόν, με τους Πατρινούς να έχουν κάνει το 3/3. Αρχικά, τον περασμένο Δεκέμβριο επιβλήθηκαν 100-95 για το πρωτάθλημα, ενώ για τον δεύτερο γύρο πέρασαν νικηφόρα (91-87) από τα Άνω Λιόσια, ενώ στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το BCL, ο Προμηθέας είχε πανηγυρίσει τη νίκη με 80-79!



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x