BCL

Κλειδώνει πρωτιά και απευθείας πρόκριση στους «16» κόντρα στη Σάσαρι η ΑΕΚ Betsson BC!

Η ΑΕΚ Betsson BC υποδέχεται την Ντιναμό Σάσαρι για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League με στόχο να «κλειδώσει» την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στους «16» του θεσμού.

«Κλειδώνει» την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση η ΑΕΚ Betsson BC!

Η «Ένωση» υποδέχεται απόψε το βράδυ την Ντιναμό Σάσαρι (19:30, CosmoteSports 4, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League, με μοναδικό στόχο στο τέλος της βραδιάς να πανηγυρίσει την πρωτιά στο γκρουπ και την εξασφάλιση μιας θέσης στους «16» της διοργάνωσης!

Το σύνολο του Ζοάν Πλάθα πραγματοποιεί έως τώρα την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της στον θεσμό, μετρώντας τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 4ου ομίλου. Με νίκη απόψε εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρώτη θέση, ενώ, το ίδιο μπορεί να πράξει και από αυτή την αγωνιστική ακόμα και στο ενδεχόμενο ήττας, αν φυσικά ηττηθεί η Λούντβιγκσμπουργκ στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ (φιλοξενείται από την Στσέτσιν στην Πολωνία την Τετάρτη).

Στην προηγούμενη αγωνιστική του BCL, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 86-64 της Στσέτσιν στα Λιόσια, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Τζάστιν Τίλμαν, ο οποίος και αναδείχθηκε στον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης για τον μήνα Νοέμβριο! Το Σάββατο, ηττήθηκε με σκορ 100-95 από τον Προμηθέα στην Πάτρα, και ενώ είχε επιστρέψει από το -25 στα μέσα της τρίτης περιόδου.

«Είναι ωραίο να βρίσκεσαι μία νίκη μακριά από την πρωτιά (στον όμιλο) και μία μεγάλη πρόκριση. Ξέρουμε, ότι αυτό το έχουμε πετύχει με σκληρή δουλειά. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Μέχρι το… σφύριγμα της λήξης, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Αρκετοί στον οργανισμό ίσως να θεωρούν πως έχουμε ήδη προκριθεί, ωστόσο, φροντίζω να κρατώ την ομάδα προσγειωμένη. Σέβομαι απεριόριστα τη Ντιναμό Σάσαρι, τον προπονητή της, που διαθέτει ένα ρόστερ και με έμπειρους παίκτες, και το ίδιο ζητώ και από τους παίκτες μου. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και να βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, όμως κέρδισε μια από τις ισχυρότερες ομάδες στην Ιταλία, την Αρμάνι Μιλάνο

Η ομάδα είναι φτιαγμένη έτσι, που δεν χρειάζεται να παίρνει 30 και 40 πόντους από έναν παίκτη. Έχει δημιουργηθεί με σκοπό να παίζει στο ίδιο επίπεδο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, που μπορεί να προκύψουν. Χαίρομαι, επίσης, διότι οι Έλληνες παίκτες συνεχώς κάνουν ανοδικά βήματα και κερδίζουν αγωνιστικά λεπτά με την αξία τους. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Οι ομάδες μου δεν βασίζονται σε μονάδες. Ελπίζω αυτή η φιλοσοφία να μας φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα»
, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ Betsson BC.

Από την άλλη τώρα, οι Ιταλοί, έρχονται από μια τεράστια νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο για τη Serie A με 89-83, παίρνοντας μεγάλη ψυχολογική τόνωση ενόψει του αποψινού για εκείνους «τελικό». Στο πρωτάθλημα Ιταλίας βρίσκονται στην 11η θέση με ρεκόρ 5-5, ενώ, όσον αφορά το BCL, φιγουράρουν στην τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 1-3. Έτσι λοιπόν, το αποψινό ματς αποκτά κομβική σημασία για εκείνους, αφού μπορεί να μείνουν εκτός διεκδίκησης των πρώτων θέσεων από σήμερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x