BCL

ΑΕΚ Βetsson BC-Στσέτσιν: Νίκη -με ιστορικό ξεκίνημα- για να «κλειδώσει» το ευρωπαϊκό της μέλλον η «Ένωση»

Να «αγκαλιάσει» την 1η θέση (εξασφαλίζοντας και τη 2η) -ξεκινώντας με 4-0 σε όμιλο του BCL για πρώτη φορά στην ιστορία της- θα προσπαθήσει υποδεχόμενη τη Στσέτσιν η ΑΕΚ Βetsson BC. Τζάμπολ στις 19:30.

Σημαντική αναμέτρηση για τη φετινή της ευρωπαϊκή πορεία δίνει το απόγευμα της Τετάρτης (22/11, 19:30) η ΑΕΚ Βetsson BC, η οποία υποδέχεται στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων την Κινγκ Στσέτσιν για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου του BCL.

Στόχος των «κιτρινόμαυρων» -που είχαν το απόλυτο στον πρώτο γύρο του γκρουπ- η νίκη και το 4/4. Κάτι που αφενός θα έχουν πράξει για πρώτη φορά στην οκταετή παρουσία τους στη διοργάνωση (να ξεκινήσουν με 4-0 ρεκόρ). Αφετέρου, θα τους φέρει «αγκαλιά» με την 1η θέση που εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση στη φάση των «16» (κερδίζεται δηλαδή ένας γύρος), ενώ στη... χειρότερη θα έχουν εξασφαλίσει τη 2η και θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα Play In. Εξάλλου και οι τρεις άλλες ομάδες του γκρουπ έχουν ρεκόρ 1-2, με τη Σάσαρι δύο ώρες αργότερα να φιλοξενεί τη Λούντβιγκσμπουργκ.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 4 HD, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και το sport-fm.gr.

Στο προηγούμενο ματς του ομίλου, η ΑΕΚ Βetsson BC είχε επικρατήσει 86-77 στην Πολωνία.



Φυσικά, το σύνολο του Ζοάν Πλάθα προέρχεται και από τη σπουδαία εμφάνιση της περασμένης Δευτέρας (20/11) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η ήττα με έναν πόντο (86-85) άφησε πικρία στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων», που έπεσαν στο 3-4 στη Stoiximan Basket League. Ωστόσο, τα δείγματα γραφής για ακόμα ένα δύσκολο εκτός έδρας ντέρμπι, όπως και στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, καλλιεργούν (πολλή) αισιοδοξία για το μέλλον.



Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, στον «δικέφαλο» μένει να φανεί το επίπεδο ετοιμότητας του Τζόρνταν ΜακΡέι, ο οποίος δεν έπαιξε με τους «πράσινους» λόγω ενοχλήσεων. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα πρέπει να υπερνικήσουν και την ενδεχόμενη κούραση από το ντέρμπι της Δευτέρας.

Βεβαίως, η ΑΕΚ Βettson BC θα έχει τον κόσμο της στο πλευρό της (με τους γνωστούς περιορισμούς λόγω της τιμωρίας της στην Ευρώπη). Μάλιστα, σχετικό κάλεσμα -για αγορά των μίνι ευρωπαϊκών διαρκείας- έκανε και ο Πλάθα.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου:

Τετάρτη (22/11)

ΑΕΚ Bettson BC-Στσέτσιν (19:30)
Σάσαρι-Λούντβιγκσμπουργκ (21:30)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

ΑΕΚ-Στσέτσιν: Η προαναγγελία του αγώνα

Το πρόγραμμα της επόμενης (5ης) αγωνιστικής:

Τρίτη 5/12

ΑΕΚ Bettson BC-Σάσαρι (19:30)

Τρίτη 6/12

Στσέτσιν-Λούντβιγκσμπουργκ (19:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x