BCL

Ευκαιρία να ξαναγράψει ιστορία για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Νίμπουρκ στο άδειο ΟΑΚΑ με στόχο να περάσει στα ημιτελικά του Final 8 του BCL.

Να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες των τελευταίων ετών προσθέτοντας έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή της θέλει η ΑΕΚ. Για να φτάσει ως εκεί, ωστόσο, το πρώτο εμπόδιο που καλείται να υπερπηδήσει στο Final 8 του Basketball Champions League είναι απόψε η Νίμπουρκ στο άδειο λόγω κορωνοϊού ΟΑΚΑ (18:30, ΕΡΤ3, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν πέρασε το… τεστ του Σούπερ Καπ την περασμένη εβδομάδα, αλλά θέλει να κάνει το πρώτο βήμα προς τον πέμπτο της τίτλο τα τελευταία δυόμισι χρόνια και το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς ο Μάρκους Σλότερ θα είναι διαθέσιμος, έστω και χωρίς αγώνα στα πόδια του. Θα πρέπει να αποφασιστεί ποιος τρεις παίκτες θα μείνουν εκτός δωδεκάδας, με επικρατέστερους τους Μωραΐτη, Γόντικα και τον τρίτο να… εκκρεμεί.

Η Νίμπουρκ θα παρουσιαστεί αρκετά διαφορετική σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Από την ομάδα αποχώρησαν κομβικοί παίκτες όπως ο βασικός με την εθνική Τσεχίας Γιάρομιρ Μπόχατσικ, ο άλλοτε κιτρινόμαυρος Μάικ Ντίξον και ο σέντερ Ζακ Χάνκινς. Ο Ορέν Αμιέλ, ο Ισραηλινός τεχνικός που αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν στο BCL, στηρίζεται πολύ στον Αμερικανό σκόρινγκ γκαρντ Τζέρικ Χάρντινγκ, τον προ τριετίας παίκτη του Άρη Ομάρ Προύιτ, τον σέντερ Στίβεν Ζίμερμαν, τον Σλοβένο Λούκα Ρούπνικ και τους διεθνείς Σλοβένους Βόιτσεχ Χρούμπαν, Πετρ Μπέντα και Μάρτιν Κριζ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γάλλοι Έντι Βιατόρ και Γιοά Ροσό μαζί με τον Λετονό Μάρτινς Κοζλόφσκις.

Ο νικητής του αγώνα αυτού θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό το βράδυ της Παρασκευής το νικητή του ισπανικού «εμφυλίου» Σαραγόσα-Τενερίφη (21:30).

ΑΕΚ και Νίμπουρκ έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Το 2018, στο δρόμο προς την κατάκτηση του BCL, η «Ένωση» είχε αποκλείσει στους «16» τους Τσέχους. Είχε ηττηθεί με 98-88 στο ΟΑΚΑ, αλλά πήρε την πρόκριση στη ρεβάνς με το τρίποντο του Κέβιν Πάντερ με 93-82. Λίγους μήνες μετά συναντήθηκαν στην κανονική περίοδο, με την ΑΕΚ να κερδίζει έξω (93-94) και μέσα (80-76).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x