BCL

Με φόρα και τον κόσμο της κόντρα στη Βόννη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε στα Λιόσια την Βόννη με στόχο τη δεύτερη νίκη στο BCL.

Έχοντας άριστη ψυχολογία μετά τις συνεχείς νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, η ΑΕΚ υποδέχεται την Βόννη (19:30, COSMOTE Sport 4, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) για την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου.

Η «Ένωση» προέρχεται από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ρέτζιο Εμίλια και θέλει να υπερασπιστεί την έδρα της για να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση, ακόμη και για την πρώτη θέση. Ο Ηλίας Καντζούρης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέρα από τη γνωστή απουσία του Δημήτρη Φλιώνη και πέρα από την καλή φόρμα της ομάδας του, ποντάρει και στην παρουσία του κόσμου, καθώς στο κλειστό των Λιοσίων αναμένονται πάνω από 3.000 θεατές.

Στον αντίποδα, η Βόννη είναι-όπως και η ΑΕΚ-αήττητη στο εγχώριο πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Φινλανδός προπονητής, Τόμας Ιισάλο, θέλει η ομάδα του να ρεφάρει για την εντός έδρας ήττα που γνώρισε στην πρεμιέρα από τη Ρέτζιο Εμίλια (84-88) και να «χτίσει» πάνω στη νίκη επί της Καρσίγιακα στη Γερμανία προ δύο εβδομάδων (83-71). Πιο επικίνδυνος παίκτης της είναι ο βραχύσωμος (μόλις 1,75μ.) Αμερικανός γκαρντ Τι Τζέι Σορτς, που έχει ξεχωρίσει στο BCL με 27 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Επικίνδυνοι είναι επίσης ο φόργουορντ Τζέρεμι Μόργκαν, ο Ιρλανδός Φιν Ντιλέινι που παίζει στο «4» και ο 25χρονος διεθνής με τη Γερμανία σέντερ Λέον Κράτσερ.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα playoffs τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν το «λουκέτο» για την πανδημία, με την ΑΕΚ να κερδίζει τόσο στο ΟΑΚΑ με 92-85, όσο και στη Γερμανία με 90-86.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Γενέρ Γιλμάζ (Τουρκία) και Ιβόρ Μάτεγεκ (Τσεχία).

Την ίδια ώρα διεξάγεται στη Σμύρνη ο άλλος αγώνας του ομίλου, ανάμεσα στην Καρσίγιακα και την Ρέτζιο Εμίλια (19:30). Υπενθυμίζεται πως οι πρώτοι καθενός από τους οκτώ ομίλους προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι παίζουν play-in σε σειρές που κρίνονται σε δύο νίκες (και με πλεονέκτημα έδρας για τους δεύτερους).

Το πρόγραμμα:
ΑΕΚ-Βόννη 19:30
Καρσίγιακα-Ρέτζιο Εμίλια 19:30

Βαθμολογία
1. ΑΕΚ 1-1
2. Βόννη 1-1
3. Ρέτζιο Εμίλια 1-1
4. Καρσίγιακα 1-1

Επόμενη αγωνιστική (22-23/11):
Ρέτζιο Εμίλια-Καρσίγιακα (22/11, 21:30)
Βόννη-ΑΕΚ (23/11, 21:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x