BCL

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Λάνγκφορντ και Μορέιρα άγγιξαν το τέλειο για την ΑΕΚ στην αναμέτρηση με την Τσμόκι Μινσκ…

Η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα της Τσμόκι Μινσκ (90-95) και εξασφάλισε εισιτήριο για τη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Αρκετοί οι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Παπαθεοδώρου, με τους Λάνγκφορντ και Μορέιρα να ξεχωρίζουν, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των Λοτζέσκι και Μόουζες.



Αναλυτικά η αξιολόγησή τους:
Λάνγκφορντ (9): Εξαιρετικός! Απέδειξε ότι σε αυτό το επίπεδο μπορεί να κάνει τη διαφορά και σήμερα ήταν ο… γνωστός Λάνγκφορντ. Δεν είχε αντίπαλο να τον περιορίσει, σκόραρε με όλους τους τρόπους και σταμάτησε στους 32 πόντους κάνοντας προσωπικό ρεκόρ στο BCL. Το θετικό για την ομάδα του ήταν ότι δεν εκβίασε προσπάθειες επιθετικά, αρνητικό στοιχείο η σχετική αστοχία του στις βολές (11/16).

Ματσιούλις (6): Για πολλοστή φορά ήταν άκρως ουσιαστικός και έριξε το κορμί του στη… φωτιά. Μπορεί να μην βοήθησε στο εκτελεστικό κομμάτι, αλλά έκανε όλες τις άλλες δουλειές (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Λοτζέσκι (7): Από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Ένωσης. Πέτυχε 17 πόντους με 7/10 εντός παιδιάς και πρόσθεσε 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και… 0 λάθη.

Μόουζες (7): Αποδεικνύεται πολύ χρήσιμος και «οικονομικός» παίκτης. Με την αθλητικότητά του βοήθησε και στις δύο άκρες του παρκέ. Σε 27 περίπου λεπτά είχε 11 πόντους με 4/5 δίποντα και 5 ριμπάουντ.

Σλότερ (3): Είναι φανερό διά γυμνού οφθαλμού πως τον έχουν επηρεάσει ο τραυματισμός και η αποχή από τη δράση. Κάπως «βαρύς» στις κινήσεις του, ακόμα και σε περιπτώσεις που πήρε την μπάλα κάτω από το αντίπαλο καλάθι. Έμεινε στο μηδέν στα ριμπάουντ, ενώ είχε 2 πόντους με βολές.

Μορέιρα (8): Επιβλητικός! Αγωνίστηκε περισσότερο απ’ όλους τους «κιτρινόμαυρους» (σ.σ. 31 λεπτά) και συνέβαλε στο σκοράρισμα (21 πόντοι με 9/15 δίποντα), καθώς δεν γινόταν να αναχαιτιστεί από τους ψηλούς των Λευκορώσων. Μοίρασε και 4 ασίστ.

Χρυσικόπουλος (-): Δεν αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί.

Γόντικας (-): Δεν αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί.

Μαυροειδής (-): Δεν αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί.

Γκίκας (2): Σε κακό φεγγάρι ο διεθνής γκαρντ, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις που υπήρχαν και σήμερα λόγω των απουσιών. Μόνο τυχαία δεν είναι το… μηδέν στους πόντους και τα 3 λάθη. Επίσης, εκτέθηκε αμυντικά από τους αντίπαλους περιφερειακούς.

Μωραΐτης (5): Παίρνει θετικό πρόσημο ο νεαρός γκαρντ, που κουμάνταρε σωστά και το παιχνίδι της ΑΕΚ και επιβεβαιώνει ότι μπορεί να αποκτήσει χρόνο και ρόλο σε αυτό το επίπεδο. Άλλωστε, αγωνίστηκε περισσότερο (σ.σ. 21 λεπτά) από τον έτερο παίκτη που «μοιράστηκε» τη θέση του playmaker. Έπραξε τα απαραίτητα (6 πόντοι, 4 ασίστ, 0 λάθη).

Ρογκαβόπουλος (3): Επανήλθε από τραυματισμό και συμμετείχε για περίπου 9 λεπτά στο ματς, αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά. Εκτός ρυθμού, ήταν ο μοναδικός παίκτης του Παπαθεοδώρου που είχε αρνητικό πρόσημο στο ειδικό σύστημα ranking (0/3 εντός παιδιάς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x