BCL

ΑΕΚ: Τα σενάρια πρόκρισης στο Final 8

Χωρίς το παραμικρό περιθώριο πλέον η ΑΕΚ, που θέτει σε κίνδυνο την πρόκριση στο Final 8 του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ υπέστη δύο βαριές ήττες από Στρασμπούρ και Νίζνι, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο 2-2 στον 11ο όμιλο του TOP-16 του Basketball Champions League.

Η Ένωση κάνει πλέον δύσκολη τη ζωή της, ωστόσο γνωρίζει πως αν πετύχει το «2 στα 2» στα δύο ματς που απομένουν, τότε έχει σίγουρη θέση για το Final 8 της διοργάνωσης και δεν θα μπλέξει σε σενάρια.

Το sport-fm.gr καταγράφει τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα του Παπαθεοδώρου για να βρεθεί στην τελική φάση του BCL ακολουθώντας τη Νίζνι -που προκρίθηκε ήδη- και σε ποιες περιπτώσεις θα μείνει εκτός νυμφώνος.

Όπως προαναφέραμε, αν κάνει το «2 στα 2» στα ματς με Τουρκ Τέλεκομ (εκτός) και Νίζνι (εντός) θα τερματίσει σίγουρα στην πρώτη δυάδα του γκρουπ και θα σφραγίσει το εισιτήριο για τους «8».

Από ‘κει και πέρα, αν χάσει από τους Τούρκους την επόμενη εβδομάδα, τότε θα χρειαστεί να υπερασπιστεί τη διαφορά των 9 πόντων που είχε νικήσει στον πρώτο γύρο, έτσι ώστε να ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας με την παρέα του Γουίλτζερ. Αν συμβεί αυτό (δηλ. ήττα μέχρι 9 πόντους στην Άγκυρα), τότε θα θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Νίζνι, αλλά και μία ήττα της Στρασμπούρ στα δύο παιχνίδια που θα δώσει. Κι αυτό διότι δεν ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία με τους Γάλλους στο 3-3.

Σε περίπτωση που η Ένωση χάσει από την Τουρκ Τέλεκομ από 9 πόντους και πάνω
, τότε θα θέλει μόνο δική της νίκη επί της Νίζνι στο φινάλε των ομίλων, αλλά και έναν ακόμα συνδυασμό αποτελεσμάτων: να χάσει η Στρασμπούρ από τους Ρώσους την προσεχή Τετάρτη και την τελευταία αγωνιστική να νικήσει τους Τούρκους!

Υπάρχει και ένα ακραίο σενάριο για τριπλή ισοβαθμία μεταξύ ΑΕΚ, Στρασμπούρ και Τουρκ Τέλεκομ με ρεκόρ 2-4, που θα προκύψει με 2 ήττες της ομάδας του Παπαθεοδώρου και από μία νίκη των Γάλλων (επί της Τουρκ) και των Τούρκων (επί της Ένωσης).

Εκεί τα πάντα θα κριθούν στις τελικές διαφορές, αν και οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα έχουν ελπίδες, καθώς έχουν ως ντεσαβαντάζ το -18 στη Γαλλία.

Υπάρχει και μια περίπτωση να προκριθεί η ΑΕΚ από την επόμενη αγωνιστική: με διπλό της στην Τουρκία και ήττα της Στρασμπούρ από τη Νίζνι!

Αν η Ένωση νικήσει την Τουρκ Τέλεκομ και χάσει από τη Νίζνι στο φινάλε του TOP-16, τότε θα χρειάζεται μια ήττα της Στρασμπούρ στα δύο ματς που θα δώσει.

Το πρόγραμμα:
5η αγωνιστική (31/3):
Τουρκ Τέλεκομ-ΑΕΚ
Νίζνι-Στρασμπούρ

6η αγωνιστική (7/4):
ΑΕΚ-Νίζνι
Στρασμπούρ-Τουρκ Τέλεκομ

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου:
1. Νίζνι 8 β. (4-0)
2. ΑΕΚ 6 β. (2-2)
3. Τουρκ Τέλεκομ 5 β. (1-3)
4. Στρασμπούρ 5 β. (1-3)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x