BCL

Δεν γιάτρεψε την ΑΕΚ ο ηρωικός Κολόμ

Ο Κολόμ είχε γαστρεντερίτιδα, η ΑΕΚ παρέμεινε άρρωστη. Τη 2η ήττα της στο BCL γνώρισε η ΑΕΚ, χάνοντας 92-77 από την Τρεβίζο στα Λιόσια, με τον Ισπανό γκαρντ να πραγματοποιεί συγκλονιστική εμφάνιση.

Τη δεύτερή της ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές του 4ου ομίλου του BCL γνώρισε την Τρίτη (19/10) η ΑΕΚ, η οποία έχασε 92-77 από την Τρεβίζο, στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Μια «Ένωση», η οποία αγωνίστηκε χωρίς τους Ανγκόλα και Φλιώνη και με τον Κολόμ να σφίγγει τελευταία στιγμή τα δόντια και να παίζει υποφέροντας από γαστρεντερίτιδα!

Παρόλα αυτά, ο Ισπανός γκαρντ -εάν και πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση (17π., 5 ριμπ., 8 ασ., 3 λ., 2 κλ.)- δεν κατάφερε να οδηγήσει στην ανατροπή την ομάδα του. Οι «κιτρινόμαυροι» αρκέστηκαν στην πολύ καλή τους 3η περίοδο (24-15), βρίσκοντας προσωρινά αντίδοτο στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπισαν με τους αιφνιδιασμούς των Ιταλών. Με τους τελευταίους να ανεβαίνουν στην κορυφή του γκρουπ με δύο νίκες.

Εξαιρετική απόδοση κι από τον Χάμερ (22π., 7 ριμπ., 4 λ., 1 κλ.), με τον Σιμ να κάνει οργιαστική εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους (31π., 13 ριμπ., 2 ασ., 5 λ., 4 κλ., 4 κοψ. και 44 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης).




Το ματς:

Ο Στέφανος Δέδας επέλεξε ως αρχική πεντάδα τους Κολόμ, Χάμερ, Βαουλέτ, Γέλοβατς και Γκρίφιν. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν δυναμικό μπάσιμο στην αναμέτρηση, αρχίζοντας με ένα σερί 7-0. Ο Κολόμ -παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε- ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της «Ένωσης» στην αρχή, καταφέρνοντας με πέντε προσωπικούς πόντους να κάνει το 8-12 στο 7', δίνοντας μάλιστα και την ασίστ στον Χάμερ για τον 10-12. Ο τελευταίος άρχισε να παίρνει την… μπαγκέτα στο σκοράρισμα για την ΑΕΚ. Όπως έκανε όμως και ο Μπορτολάνι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήγαν στο +5 (18-23) στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Το αμυντικό πρόβλημα της ΑΕΚ διογκώθηκε στη δεύτερη περίοδο, με την «Ένωση» να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τους αιφνιδιασμούς της Τρεβίζο. Η ιταλική ομάδα άρχισε να χτίζει σταδιακά διαφορά, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στη μέγιστη τιμή της, ήτοι το +14 (36-50).



Οι παίκτες του «δικεφάλου» μπήκαν με μεγαλύτερη ένταση στην 3η περίοδο, βελτιώνοντας αισθητά την αμυντική τους λειτουργία. Η Τρεβίζο μπορεί να έκανε το 36-52 -που ήταν και η μεγαλύτερη υπέρ της διαφορά (+16) συνολικά στο παιχνίδι-, ωστόσο στη συνέχεια οι γηπεδούχοι άρχισαν να τη ψαλιδίζουν. Παίρνοντας δύναμη από την άμυνά τους, έτρεξαν ένα επί μέρους 13-5 για το 49-55 στα μέσα της περιόδου. Οι Κολόμ και Χάμερ έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και με την ώθηση του κόσμου όχι μόνο κρατούσαν την ΑΕΚ εντός ματς, αλλά την οδήγησαν και στο -5 (60-65) στο τέλος του δεκαλέπτου.



Αρκετά άστοχες οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με την Τρεβίζο βέβαια να τρέχει ένα σερί 5-0 και να ανεβάζει εκ νέου τη διαφορά στο +10 (60-70). Ο Κολόμ, όμως, έμοιαζε αποφασισμένος να οδηγήσει σε ανατροπή την ομάδα του, την οποία πήγε και στο -4 (68-72) στα μέσα του δεκαλέπτου. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο κατάφεραν να προστατεύσουν το προβάδισμά τους μέχρι και την τελευταία κόρνα, αλλά έδωσαν και διαστάσεις... μίνι θριάμβου στη νίκη τους (77-92).

MVP: Από... ελληνικό ενδιαφέρον ο Κολόμ. Συνολικά, βέβαια, ο Σιμς είχε -μακράν του δεύτερου- την καλύτερη απόδοση στον αγώνα.

Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά: Οι 24 ασίστ της Τρεβίζο «φωτογραφίζουν» λίγο από το τεράστιο πρόβλημα που είχε η ΑΕΚ στους αιφνιδιασμούς της.

Το φιλμ του αγώνα όπως το παρακολουθήσατε λεπτό προς λεπτό από το sport-fm.gr.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 36-50, 60-65, 77-92.






Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1. Τρεβίζο 2Ν-0Η 4β.
2. Φάλκο 1Ν-0Η 2β.
3. ΑΕΚ 0Ν-2Η 2β.
4. Ρίγα 0Ν-1Η 1β.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x