BCL

Πάλεψε στη Γερμανία αλλά λύγισε από τη Βόννη και πλέον παίζει το μέλλον του στην Αθήνα το Περιστέρι bwin!

Το Περιστέρι bwin κόντραρε τη Βόννη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, όμως το κακό 3ο δεκάλεπτο, αλλά και η διαφορά στις βολές (24-7), έφεραν την ήττα με 89-78 στο Game 1 της φάσης των «8» του BCL.

Έχασε τη... μάχη, αλλά άφησε υποσχέσεις πως μπορεί να πάρει τον πόλεμο με τη Βόννη το Περιστέρι bwin!


Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κοίταξε στα... μάτια την περσινή πρωταθλήτρια του BCL για περίπου 30 λεπτά, ωστόσο, χάρη στο κακό 3ο δεκάλεπτο, αλλά και στη μεγάλη διαφορά στις βολές (24/31 - 7/15), η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα στη Βεστφαλία με σκορ 89-78, στο Game 1 της σειράς των προημιτελικών του Basketball Champions League.

Εξαιρετική εμφάνιση, που πάντως δεν έφτασε, έκανε ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, με τον Έλληνα γκαρντ να ολοκληρώνει το ματς με 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίτ, με τους Λαβ (13 πόντους) και Τόμπσον (6 πόντους, 13 ριμπάουντ) να ακολουθούν σε απόδοση. Από πλευράς Γερμανών ξεχώρισαν οι Γκρίεσελ και Κίρκγουντ με 19 πόντους έκαστος.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα, εκεί όπου την ερχόμενη Τετάρτη (19:30), το Περιστέρι bwin θα ψάξει τη νίκη στο «Ανδρέας Παπανδρέου» που θα τον κρατήσει ζωντανό στην best of three σειρά.

Το ματς:


Το Περιστέρι bwin ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ράγκλαντ, Μήτρου-Λονγκ, Κασελάκη, Γουίλιαμς και Τόμπσον στην αρχική του πεντάδα, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να μπαίνει κάπως νευρικά και μουδιασμένα στο ματς, κάνοντας πολλά λάθη και έχοντας αρκετά χαμένα σουτ. Η Βόννη από την πλευρά της χτυπούσε συνεχώς στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 8-2 στο 4’.



Κάπου εκεί, ήρθε το επιθετικό ξέσπασμα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μέσα σε διάστημα τριών λεπτών ευστόχησαν σε πέντε τρίποντα δια… χειρός Μήτρου-Λονγκ (2), Ράγκλαντ, Γουίλιαμς και Ντάγκουμπιτς, κάτι που είχε ως συνέπεια να περάσουν μπροστά στο σκορ με +5 για το 19-14 στο 7’! Παρά τις προσπάθειες του Κίρκγουντ για τους Γερμανούς, το Περιστέρι bwin βρήκε ένα ακόμα τρίποντο από τον Ντάγκουμπιτς και ένα κάρφωμα από τον Χουγκάζ, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 και το 24-22!




Όπως μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι πάνω-κάτω ξεκίνησε και στο δεύτερο το Περιστέρι bwin, κάνοντας φθηνά λάθη, ενώ, από νωρίς φορτώθηκε με φάουλ, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να βρίσκουν διαρκώς εύκολους πόντους. Με τον Ζερμέν Λαβ να πετυχαίνει 6 πόντους και να είναι ο μοναδικός της ελληνικής ομάδας που έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες με 30-30 στο 13’.



Ένα γρήγορο σερί των γηπεδούχων, έστειλε τη διαφορά στο +7 για το 37-30 και λίγο αργότερα για το 39-32 στο 15’, προτού το Περιστέρι με τους Γουίλιαμς, Τόμπσον και Μήτρου-Λονγκ «ροκανίσει» τη διαφορά (41-40) στο 18’. Μάλιστα, με λέι απ του Ράγκλαντ, προηγήθηκε με 44-42 στα 21’’ πριν το τέλος της περιόδου, με τη Βόννη να βρίσκει τρίποντο στην εκπνοή, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 45-44.

Βόννη-Περιστέρι bwin

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου η ομάδα του Ρόελ Μουρς μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και με τους Κίργκγουτντ και Γκρίεσελ, να προηγείται με 50-46 στο 23'. Με τον Μήτρου-Λονγκ να βγαίνει μπροστά σε δημιουργία και εκτέλεση, Περιστέρι πλησίασε στους 3 (53-50), προτού οι Κίργκγουντ και Γκρίεσελ - εκμεταλλευόμενοι εκ νέου τη συμπλήρωση των ομαδικών φάουλ των Περιστεριωτών από νωρίς - ανεβάσουν τη διαφορά στο +10 για το 62-52 στο 26'.



Με την ψυχολογία στα ύψη, η Βόννη συνέχισε να εκμεταλλεύεται τη μέτρια έως κακή αμυντική λειτουργία του Περιστερίου bwin, διατηρώντας με άνεση τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους, κλείνοντας μάλιστα το δεκάλεπτο με «μαξιλαράκι» ασφαλείας 13 πόντων για το 73-60 της περιόδου.



Αποφασισμένο να παίξει το... τελευταίο του χαρτί και να τα δώσει όλα για την ανατροπή, μπήκε το Περιστέρι bwin στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Με τον Μήτρου-Λονγκ να παίρνει από το χέρι της ομάδα του πετυχαίνοντας διαδοχικούς πόντους, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν από τους 14 πόντους στους 7 (78-71) στο 36', ενώ λίγο αργότερα, με τους Ράγκλαντ και Ρένφρο πήγαν στο 83-76 δύο λεπτά αργότερα. Ωστόσο, τα διαδοχικά καλάθια των Κίρκγουντ, Κένεντι και Γουάτσον, έστειλαν εκ νέου τη Βόννη στο +13, με τους Γερμανούς να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 89-78.


Τα δεκάλεπτα: 22-24, 45-44, 73-60, 89-78.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x