BCL

Για την υπέρβαση η… μισή ΑΕΚ στη Ρωσία

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την αήττητη Νίζνι στη Ρωσία σε εξ αναβολής αγώνα του BCL με στόχο την υπέρβαση παρά τις πολλές απουσίες της.

Μια ακόμη άνιση μάχη καλείται να δώσει η ελλιπής ΑΕΚ. Απόψε (18:00, ΕΡΤ3) αντιμετωπίζει σε εξ αναβολής αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του Basketball Champions League την αήττητη Νίζνι στη Ρωσία.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τους Μορέιρα, Σλότερ, Γόντικα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Μαυροειδή. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Ζήση και Γιάνκοβιτς, που προέρχονται από μακρά απραξία, ενώ τουλάχιστον θα είναι διαθέσιμοι ξανά οι Μόουζες Κίνγκσλεϊ και Νίκος Γκίκας.

Η «Ένωση» παρά τα προβλήματα θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό, δύο μέρες μετά την ήττα από τη Στρασμπούρ στη Γαλλία και δύο μέρες πριν την αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Μια τέτοια υπέρβαση θα φέρει τους «κιτρινόμαυρους» μια ανάσα από την πρόκριση στο Final 8.

Η Νίζνι κάνει… ανέλπιστα εξαιρετική πορεία μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, καθώς έχει ήδη κερδίσει δύο φορές την Τουρκ Τέλεκομ. Με 3-0 ουσιαστικά χρειάζεται μια νίκη για να κλείσει θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ζόραν Λούκιτς πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν. Στο BCL έχει κερδίσει τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της και στην VTB League είναι πέμπτη με 10-7. Στο ρόστερ ξεχωρίζει ο Αμερικανός γκαρντ Κέισι Σέπερντ, ο πολύπειρος Ρώσος φόργουορντ Αντρέι Βοροντσέβιτς, καθώς και οι Αστάπκοβιτς, Στρέμπκοφ και Μπαμπούριν.

Διαιτητές στο αποψινό ματς, θα είναι οι Αλεκσάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία) και Αντρέι Σαράπα (Λευκορωσία).

Βαθμολογία
1. Νίζνι 3-0
2. ΑΕΚ 2-1
3. Στρασμπούρ 1-3
4. Τουρκ Τέλεκομ 1-3

Επόμενες αγωνιστικές
Τετάρτη 31/3: Τουρκ Τέλεκομ-ΑΕΚ, Νίζνι-Στρασμπούρ
Τετάρτη 7/4: ΑΕΚ-Νίζνι, Στρασμπούρ-Τουρκ Τέλεκομ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x