BCL

Ιδιοκτήτης Χάποελ: «Θα διεκδικήσουμε το ματς με ΑΕΚ στα χαρτιά-Από θαύμα δεν είχαμε νεκρούς»

Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Εγιάλ Τσόμσκι, προανήγγειλε κινήσεις προς την FIBA για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Για κλίμα τρομοκρατίας και επεισόδια που από θαύμα δεν προκάλεσαν ακόμη και θάνατο μίλησε ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Εγιάλ Τσόμσκι, στον απόηχο του αγώνα με την ΑΕΚ στα Λιόσια για το BCL. Μάλιστα, τόνισε πως η ομάδα του Ισραήλ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να πάρει το ματς στα χαρτιά (!), ενώ έκανε λόγο για άθλια διαιτησία και εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη στο Game 3, την προσεχή Τετάρτη στα Ιεροσόλυμα.

«Νιώθω πολύ άσχημα, το παιχνίδι έχασε την αθλητική του αξία από νωρίς. Είχες μια αίσθηση λες και ήσουν σε μάχη, κάθε λίγα δευτερόλεπτα υπήρχαν εκρήξεις που ταρακουνούσαν το γήπεδο. Ήταν απόλυτο χάος, νόμιζες ότι ήσουν σε πόλεμο και όχι σε αγώνα. Από θαύμα δεν είχαμε τραυματίες ή ακόμη και νεκρούς. Φοβήθηκα για τις ζωές των φιλάθλων, αυτό ήταν το μόνο που με έμοιαζε στη διάρκεια του αγώνα και τίποτε άλλο. Είδα μητέρες να προστατεύουν τα παιδιά τους και πατέρες να κρύβουν τα παιδιά τους στις τουαλέτες. Ένιωθα ότι δεν είχε κανένα νόημα το ίδιο το ματς, παρά μόνο να φύγουμε ασφαλείς από εκεί», ανέφερε στην ιστοσελίδα του Ισραήλ One.co.il.

Όσο για το αν σκέφτηκε το ενδεχόμενο αποχώρησης, είπε: «Ναι, αλλά μας εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε κίνδυνο να δεχτούν επίθεση οι φίλαθλοί μας, οπότε εγκαταλείψαμε αυτή τη σκέψη. Μου είπαν πως υπήρχε φόβος για λιντσάρισμα και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσες να αγνοήσεις. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με ανθρώπους της FIBA και τους διαιτητές».

Ερωτηθείς αν η όλη κατάσταση επηρέασε την ομάδα του, απάντησε: «Προφανώς. Ο καθένας επηρεάζεται όταν υπάρχει τέτοια αναταραχή και τόσες διακοπές. Επίσης είχαμε άθλια διαιτησία. Απλώς θέλαμε να τελειώσει το ματς. Κατηγορηθήκαμε για προκλήσεις που δεν έγιναν ποτέ. Ο αγώνας έχασε τη σημασία του».

Αναφορικά με το πώς θα κινηθεί η Χάποελ από εδώ και πέρα, είπε: «Φυσικά θα απευθυνθούμε στην FIBA και θα το παλέψουμε. Δεν υπήρχε καμία αθλητική αξία σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει νόημα να έρχονται φίλαθλοι σε ένα γήπεδο και να κινδυνεύει η ζωή τους. Είναι καταστάσεις που δεν μπορεί να συμβαίνουν. Θα ενεργήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα, αξίζουμε 100% να μας δοθεί το παιχνίδι στα χαρτιά!. Ήταν σαν τρομοκρατική επίθεση. Όταν πετάνε πέτρες σε παιδιά ή φωτοβολίδες βάζουν φωτιά στα ρούχα ανθρώπων, πρέπει να τελειώνει ένα παιχνίδι. Έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία».

Τέλος, για τον τρίτο αγώνα και αν φοβάται για αντίποινα, τόνισε: «Το κοινό μας έχει το πιο αθλητικό πνεύμα σε όλο το Ισραήλ. Θα μας στηρίξουν, θα γεμίσουν το γήπεδο και θα νικήσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x