BCL

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ: Λίγοι... αλλά πολύ καλοί!

Λάνγκφορντ και Χρυσικόπουλος οδήγησαν την ΑΕΚ σε μια τεράστια νίκη επί της Στρασμπούρ (77-68) για την τρίτη αγωνιστική της BCL.

Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων και απουσιών, έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα, και με ομαδική προσπάθεια έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη, επικρατώντας 77-68 της Στρασμπούρ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Basketball Champions League.

Λάνγκφορντ και Χρυσικόπουλος ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν για το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου, με τους Μόουζες και Μαυροειδή να προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες από τον πάγκο.

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ:

Χρυσικόπουλος (9): Μαζί με τον Λάνγκφορντ ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα. Ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε 15 πόντους, ενώ παράλληλα είχε σημείωσε δύο πολύ κρίσιμα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο. Μόλις μία χαμένη προσπάθεια (6/7 εντός πεδιάς, 3/3 τρ.), ήταν εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Λάνγκφορντ (9): Μία ακόμα ηγετική εμφάνιση από τον Αμερικανό γκαρντ. Τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 2 ασίστ (7/11 δίπ.), ενώ ήταν εκείνος που κράτησε όρθια την ΑΕΚ και κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας 15 πόντους στις δύο πρώτες περιόδους.

Λοντζέσκι (6): Επιθετικά βοήθησε ελάχιστα, πετυχαίνοντας μόλις 5 πόντους με 2/4 σουτ. Σημαντική η συνεισφορά του στο αμυντικό ριμπάουντ (6), σε έναν τομέα που είχε τεράστιο πρόβλημα απόψε η Ένωση.

Μέικον (7): Η αλήθεια είναι πως η ομάδα τον είχε περισσότερο ανάγκη, έπρεπε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να φανεί. Ωστόσο, ήταν αρκετά άστοχος με 2/10 εντός πεδιάς (1/8 διπ.) και 7 πόντους. Πάντως, βοήθησε σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι με 5 τελικές πάσες.

Μωραΐτης (6): Καλή παρουσία από τον Έλληνα γκαρντ. Πέτυχε 5 πόντους, μοίρασε και δύο ασίστ, ενώ έβγαλε ενέργεια στην άμυνα.

Γόντικας (5): Ήρθε από τον πάγκο και αγωνίστηκε 13 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα μοίρασε 3 ασίστ, ενώ κατέβασε και ισάριθμα ριμπάουντ.

Κατσίβελης (5): Δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα θα περιμέναμε, προερχόμενος από τον πάγκο. Πέτυχε 5 πόντους, κατέβασε 3 ριμπάουντ, ωστόσο υπέπεσε σε τρία λάθη.

Μαυροειδής (7): Πολύ καλή εμφάνιση από τον Έλληνα σέντερ. Κέρδισε πολλές μονομαχίες κάτω από τα δύο καλάθια, πετυχαίνοντας 9 πόντους. Σημαντική η συνεισφορά του στο επιθετικό ριμπάουντ, μαζεύοντας συνολικά δύο, από τα οποία βρήκε 4 πόντους.

Κίνγσκλεϊ Μόουζες (8): Εξαιρετική εμφάνιση στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε πριν αποχωρήσει υποβασταζόμενος με πρόβλημα στον αστράγαλο. Γέμισελ την στατιστική του με 8 πόντους (2/2 τρ.), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ενδεικτικό της παρουσίας του είναι πως η ΑΕΚ στο διάστημα που βρισκόταν στο παρκέ είχε +17 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ρογκαβόπουλος (-): Αγωνίστηκε μόλις 2 λεπτά οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x