BCL

Ξανθόπουλος: «Αν παίξουμε όπως στα προηγούμενα ματς του BCL, μπορούμε να περάσουμε τη Βόννη»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε στο EOK Web Radio για την πορεία του Περιστερίου bwin, για την καριέρα του, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ.

Ένα μεγάλο ματς έχει μπροστά του το Περιστέρι bwin, που φιλοξενείται στη Γερμανία από τη Βόννη (03/04, 20:00), στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του BCL.

Ο έμπειρος γκαρντ της ομάδας των δυτικών προαστίων, Βασίλης Ξανθόπουλος, μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio για τις ελπίδες του Περιστερίου bwin, την πλούσια καριέρα του, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος γκαρντ στο EOK WebRadio...

Για τις 500 συμμετοχές στην Basket League: «Σίγουρα είναι μια ζωή ολόκληρη. Όταν μου είπαν ότι με τον αγώνα απέναντι στον Κολοσσό συμπλήρωσα 500 συμμετοχές και πρέπει να πάω να μιλήσω στην ΕΡΤ δεν το ήξερα, δεν είχε περάσει από το μυαλό μου. Σίγουρα είναι ένα τρομερό επίτευγμα. Δεν περίμενα όταν ξεκινούσα την καριέρα μου ότι θα φτάσω τόσες συμμετοχές, κι αν μου έλεγαν ότι θα έπαιζα λίγο πριν τα 40 πάλι δεν το περίμενα».

Για το ότι βρίσκεται στο Περιστέρι bwin που είναι 3ο: «Είναι επιλογή μου. Θα μπορούσα τα τελευταία χρόνια να είχα πάει σε πιο χαμηλή κατηγορία. Είμαι ένας παίκτης που είτε πάω στη Elite League, είτε στην National League 1, είτε παίζω στη Basket League πάλι τα ίδια πράγματα θα κάνω, δε θα αλλάξει κάτι. Επειδή έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου να είναι με διπλούς αγώνες τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου, πάντα ήθελα να είμαι σε ομάδα με διπλές υποχρεώσεις. Έχω έναν ρόλο και στην συγκεκριμένη ομάδα και στις προηγούμενες ομάδες που δεν είμαι βασικός. Δεν παίζω 30-35 λεπτά, έχω ένα ρόλο που μπαίνω όσο χρειάζεται για να βοηθήσω την ομάδα».

Αν έχει κάποιο ρόλο εκτός παρκέ: «Σίγουρα, τα τελευταία χρόνια πάντα. Δε χρειάζεται να μου το πει κάποιος για να το κάνω. Είναι κάτι που λόγω και τις εμπειρίας και των όλων όσων έχω ζήσει στην καριέρα μου, γιατί πολλές φορές ένας συμπαίκτης χρειάζεται βοήθεια και εκτός γηπέδου, μου βγαίνει αυθόρμητα».

Για το ματς με τη Βόννη στο BCL: «Να πούμε αρχικά ότι είναι μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Περιστερίου να βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες του BCL. Νομίζω ότι πολλοί μπορεί να μην το περίμεναν, αλλά εμείς από την αρχή της σεζόν βλέποντας την ομάδα που είχαμε, άσχετα με το ότι δεν ξεκινήσαμε καλά με το αρχικό 0-3 στην Ελλάδα και μια κακή ήττα στη Λε Μαν, βλέπαμε τι δυνατότητες έχουμε σαν ομάδα. Είχαμε ξεκάθαρους ρόλους όλοι και βλέπαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό.

Είμαστε αντιμέτωποι με την ομάδα της Βόννης που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, μια πολύ σκληρή ομάδα. Είναι η κάτοχος του τροπαίου. Σίγουρα, δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα, έχουν αλλάξει όλοι οι παίκτες και ο προπονητής. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά όπως και με το 0-3 που είχαμε ξεκινήσει στο top-16, έτσι και τώρα πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας και πιστεύω ότι αν παρουσιαστούμε έτσι όπως παρουσιαστήκαμε στους τελευταίους αγώνες στο BCL, με βάση μας την άμυνα που έχουμε πει ότι αυτή είναι η βάση της ομάδας αυτής, έχουμε πιθανότητες να περάσουμε».


Για το πώς κατατάσσει το σημερινό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ σε σχέση με πριν 20 χρόνια: «Σίγουρα δεν είναι καλύτερο από ότι ήταν τότε. Είναι το μόνο σίγουρο. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 2 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει ανοδική πορεία. Νομίζω φαίνεται κιόλας. Το Περιστέρι και ο Προμηθέας είναι στο top-8 του BCL. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες το πλεονέκτημα έδρας για να μπουν στα play-offs της Ευρωλίγκας και να μπορέσουν να πάνε στο Final-4. Φαίνεται ότι έχουμε κάνει πρόοδο. Αν αυτό συνεχιστεί δεν ξέρω αν θα φτάσει ποτέ τα επίπεδα που ήταν εκείνα τα χρόνια.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει ανοδική πορεία και νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Οι Έλληνες παίκτες, παρ’ όλο που λένε ότι δεν υπάρχουν, νομίζω ότι υπάρχουν, απλά πρέπει οι πιο έμπειροι και οι προπονητές να τους βοηθήσουμε για να εξελιχθούν. Το επίπεδο της Elite League είναι ακόμα πιο υψηλό από τα προηγούμενα χρόνια. Αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x