BCL

Κατάρρευση στο φινάλε για ΑΕΚ και βαριά ήττα στη Μάλαγα

Η ΑΕΚ κοίταζε στα μάτια τη Μάλαγα ως το 32', με το σκορ στο 59-58, στο τέλος, ωστόσο, δεν είχε λύσεις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να ηττηθεί στην Ισπανία 88-66, στην πρεμιέρα των «16» του BCL!

Πάλεψε για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τελευταίο κατέρρευσε και γνώρισε βαριά ήττα από την Ουνικάχα η ΑΕΚ (88-66). Το σύνολο του Ηλία Καντζούρη είχε εξαιρετική παρουσία για τρεις περιόδους, ωστόσο στα τελευταία λεπτά «κατέρρευσε», με τη Μάλαγα να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να παίρνει μια άνετη, όπως αποδείχθηκε, νίκη στο φινάλε.

Η «Ένωση» βρέθηκε μπροστά στο σκορ στα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον Ακίλ Μίτσελ να είναι εξαιρετικός μέχρι εκείνο το σημείο, ενώ στο 32' έφερε το ματς στον πόντο (59-58), χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να κρατηθεί κοντά στο σκορ ως το τέλος του παιχνιδιού, ξεκινώντας με ήττα την πρεμιέρα της στη φάση των «16» του BCL.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Πέρι και Κράβις για το σύνολο του Ιβόν Ναβάρο, πετυχαίνοντας αμφότεροι 22 πόντους. Δεν έφταναν οι 18π. και τα 13 ριμπάουντ του Μίτσελ στους «κιτρινόμαυρους».

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες στο παιχνίδι, παίζοντας γρήγορο μπάσκετ, με τη μία επίθεση να διαδέχεται την άλλη. Η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς με 4-7, ωστόσο η Μάλαγα πάτησε το... γκάζι και έφτασε γρήγορα στο 19-12. Και μπορεί ο Μάιλς να έκανε το 19-15, αλλά οι παίκτες της Ουνικάχα ήταν «καυτοί» και ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (29-20), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, και ειδικά στα πρώτα πέντε λεπτά, το σύνολο του Ηλία Καντζούρη έπαιξε εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση, με το σκορ στο 15' να είναι στο 31-27 και την «Ένωση» να έχει δεχθεί μόλις δύο πόντους. Μίτσελ και Γιάνκοβιτς έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία (31-31), με τους Κάρτερ και Πέρι να βγαίνουν μπροστά, με τους γηπεδούχους να φτάνουν αρχικά στο 40-35 και εν συνεχεία στο 44-39, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Η ΑΕΚ μπήκε και πάλι δυνατά στο δεύτερο μέρος, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, έφτασε αρχικά στο 44-43 και στη συνέχεια πήρε ακόμη και το προβάδισμα (51-52), με τον Μίτσελ να είναι «αχνιστός», έχοντας 18 πόντους και 10 ριμπάουντ μέχρι εκείνο το σημείο. Στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, οι παίκτες της Ουνικάχα «γκάζωσαν», με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 59-54, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη άρχισε πολύ δυνατά, έφτασε στον πόντο στο 32' (59-58), με το τρίποντο του Γούιλιαμς, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα, ξεκίνησε η... κατάρρευση. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν τη συγκέντρωσή τους σε άμυνα και επίθεση, οι Σίμα, Κράβις και Πέρι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό τους και να γνωρίζει μια βαριά, εν τέλει, ήττα με 88-66.

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 44-39, 59-54, 88-66

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x