BCL

Με ραψωδία Χουέρτας η Τενερίφη σήκωσε το BCL!

Χάρη στην εξαιρετική της τρίτη περίοδο, η Τενερίφη κατάφερε να επικρατήσει 98-87 της Μανρέσα στον ισπανικό εμφύλιο και κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο του BCL!

Το τρόπαιο του BCL για δεύτερη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Τενερίφη, καθώς στον ισπανικό εμφύλιο κόντρα στη Μανρέσα επικράτησε 98-87, χάρη στην εξαιρετική της τρίτη περίοδο.

Η ομάδα του Τσους Βιντορέτα είναι πλέον η δεύτερη ομάδα με δύο τρόπαια, μετά την Μπούργος, κάτι που το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον αειθαλή παρά τα 39 του χρόνια, Μαρσελίνιο Χουέρτας που στον μεγάλο τελικό είχε 13 πόντους και 14 ασίστ σε 28 λεπτά κερδίζοντας και το βραβείο του MVP. Τον ακολούθησαν οι Σάσου Σάλιν (18π., 4/8τρ.), Κάιλ Γουίλτζερ (17π., 3/6τρ.), Γκιόργκι Σερμαντίνι (14π.) και Άρον Ντόνερκαμπ (11π., 7ρ.).

Από την πλευρά της Μανρέσα, ο Τσίμα Μονέκε ήταν κορυφαίος με 24π. και 8ρ., με τον Τόμασον να σταματά στους 15π.

Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση, όπως αναμενόταν οι δύο ισπανικές ομάδες πήγαν σε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για τελικό, με την Τενερίφη τελικά να έχει το οριακό προβάδισμα (27-25), παίζοντας ουσιαστικά απέναντι στον… Μονέκε που είχε μόνος του 12 πόντους.

Καρμπόν ήταν και η δεύτερη περίοδος, καθώς το «run ‘n’ gun» συνεχιζόταν και η Τενερίφη συνέχιζε να έχει το προβάδισμα στην πιο οριακή τιμή (50-49), ωστόσο η κούπα πήρε τον… δρόμο της στην τρίτη περίοδο, καθώς η Τενερίφη αποφάσισε να παίξει και άμυνα. Η ομάδα του Βιντορέτα πήρε αέρα εννιά πόντων (63-54) και αντί να πέσει η διαφορά, αυτή έφτασε στην υψηλότερη τιμή της στη λήξη της περιόδου με 82-67.

Πλέον, το ματς δεν μπορούσε να γυρίσει και η Τενερίφη κάνοντας απλή διαχείριση του αγώνα έφτασε στην επικράτηση, κατακτώντας το τρόπαιο με το τελικό 98-87.

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 50-49, 67-82, 87-98
Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x