BCL

Μάχη πρόκρισης για ΑΕΚ στη Λευκορωσία

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Τσμόκι Μινσκ στη Λευκορωσία με στόχο να «σφραγίσει» την πρόκριση στους «16» του BCL.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την ΑΕΚ. Σε μια περίοδο που ταλανίζεται από αγωνιστικά προβλήματα και μετά από καιρό γνωρίζει… τακτικά ήττες, απόψε δίνει αγώνα επιβίωσης στο Basketball Champions League (19:30, ΕΡΤ3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ στη Λευκορωσία.

Μετά τις ήττες που γνώρισε από Σολέ και Χάποελ Χολόν, η «Ένωση» εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια της. Προκρίνεται σίγουρα αν κερδίσει απόψε, αλλά και σε περίπτωση ήττας σε δύο σενάρια: α) αν δεν χάσει με διαφορά 25+ πόντων και ταυτόχρονα αν η Χάποελ Χολόν νικήσει τη Σολέ στη Γαλλία ή β) αν δεν χάσει με διαφορά 11 πόντων συν τη διαφορά με την οποία θα κερδίσει η Σολέ τη Χάποελ Χολόν, αρκεί να μην είναι πάνω από 24 πόντους.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ζήση, Γιάνκοβιτς και Κατσίβελη, αλλά επανέρχεται ο Ρογκαβόπουλος και έχει ήδη επιστρέψει από το ματς με τον Προμηθέα ο Σλότερ.

Η Τσμόκι Μινσκ έχει απλώς μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, αφού θα χρειαστεί να νικήσει την «Ένωση» με διαφορά τουλάχιστον άνω των 25 πόντων.

Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν θα μπουν σε κλήρωση για το σχηματισμό των τεσσάρων νέων ομίλων με τέσσερις ομάδες έκαστος, για τη φάση των «16». Κάθε όμιλος θα έχει δύο ομάδες που τερμάτισαν πρώτες και δύο που τερμάτισαν δεύτερες στην πρώτη φάση. Η φάση των «16» θα αρχίσει το διήμερο 2-3 Μαρτίου. Οι δύο ομάδες κάθε γκρουπ θα προκριθούν στο Final 8 που θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, σε μια από τις έδρες των ομάδων της τελικής οκτάδας.

Η βαθμολογία
1. Χάποελ Χολόν 3-2
2. ΑΕΚ 3-2
3. Σολέ 2-3
4. Τσμόκι Μινσκ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x