BCL

Να τελειώνει το… μαρτύριο για την ΑΕΚ Betsson, έφυγε ηττημένη και από την έδρα της Μούρθια

Την πέμπτη ήττα της στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει στη φάση των 16 του BCL γνώρισε η ΑΕΚ, φεύγοντας με σκυμμένο το κεφάλι (100-89) και από την έδρα της Μούρθια.

Δεν τα κατάφερε ούτε στην έδρα της Μούρθια η ΑΕΚ Betsson.

Χωρίς να έχει βαθμολογικό κίνητρο, αφού είχε αποκλειστεί από την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ηλία Ζούρου γνώρισε την πέμπτη ήττα της στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει για τη φάση των «16» του Basketball Champions League, αφού δεν κατάφερε να αντισταθεί στην πρωτοπόρο του 12ου ομίλου (100-89).

Χωρίς τους Μόργκαν, Τίλμαν, Φλιώνη και Χολ παρατάχθηκε η ΑΕΚ, η οποία έχει μόλις 2 νίκες στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει στο 2024, δέχθηκε 35 πόντους στην πρώτη περίοδο και παρά την αντίδραση που έβγαλε στο δεύτερο δεκάλεπτο, τελικά δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη και έπεσε στο 0-5, ενώ από την άλλη η Μούρθια ανέβηκε στο 4-1, συνεχίζοντας να έχει τον πρώτο λόγο στη μάχη για την πρωτιά.

Η 5η αγωνιστική του ομίλου ολοκληρώνεται την Τετάρτη (13/3), με τον Προμηθέα να υποδέχεται τη Χάποελ Χολόν, ψάχνοντας τη νίκη που θα του χαρίσει και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Κορυφαίοι για τους νικητές στην αναμέτρηση οι Ράντεμπο (31π) και Σλίβα (16π, 8 ριμπ), ενώ για την ΑΕΚ ξεχώρισαν Κουζμίνσκας (19π), ΜακΡέι (13π), Αγραβάνης (12π, 5 ριμπ) και Κουζέλογλου (12π).

Το ματς


Η Μούρθια δεν άργησε να επιβάλει τον ρυθμό της στην αναμέτρηση, αφού μετά το ισόπαλο 4-4 έφτιαξε ένα σερί 12-0 και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με διψήφια διαφορά (16-4), χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα από Ένις και Σλίβα. Ο Χόλινς ευστόχησε σε τρίποντο για το 16-7, στο πρώτο εντός πεδιάς καλάθι της ΑΕΚ μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά... ανομβρίας, όμως τα συνεχόμενα λάθη και η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ζούρου επέτρεψε στην Μούρθια να σκοράρει 35 πόντους (με 7/8 δίποντα και 6/9 τρίποντα) στην πρώτη περίοδο, ξεφεύγοντας με το εμφατικό 35-15!



Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, ξεκινώντας το δεύτερο δεκάλεπτο με σερί 8-0 και , έξι συνεχόμενους πόντους του Κουζμίνσκας, ενώ παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη και στη μέχρι τότε άφαντη άμυνά της, αφού δέχθηκε μόλις έξι πόντους σε έξι αγωνιστικά λεπτά, μειώνοντας από το -21, στο -8 (41-33). Έχοντας 3/3 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο και με τον Κουζμίνσκας να φτάνει τους 11 προσωπικούς πόντους, η ομάδα του Ηλία Ζούρου παρέμεινε κοντά στο σκορ, με τη Μούρθια να πηγαίνει στα αποδυτήρια ούσα μπροστά με 55-44.



Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Αγραβάνη να σκοράρει με τρίποντο για το 57-47, ενώ η ΑΕΚ πλησίασε κι μέχρι το 57-50, πριν η Μούρθια επιβάλλει ξανά τον ρυθμό της, επαναφέροντας τη διψήφια υπέρ της διαφορά (67-56) εκμεταλλευόμενη την ευστοχία της και τα λάθη της Ένωσης. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει ξανά προβάδισμα «ασφαλείας» (79-63) και με την ΑΕΚ να παλεύει για να παραμείνει κοντά στο σκορ.

Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς καλάθι για 2,5 αγωνιστικά λεπτά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ οι Ισπανοί με πρωταγωνιστή τον Ράντεμπο, ο οποίος έφτασε τους 27 προσωπικούς πόντους, επανέφερε την υπέρ της διαφορά στο +23 (86-63). Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά, με τη Μούρθια να πανηγυρίζει τελικά την άνετη νίκη με 100-89, κάνοντας σημαντικότατο βήμα για να πάρει την πρωτιά του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 35-15, 55-44, 79-63,

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x