BCL

Μούρθια-ΑΕΚ Betsson: Αποκλεισμένη αλλά με στόχο τη νίκη γοήτρου στην Ισπανία η Ένωση

Χωρίς να έχει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά του BCL δεδομένου του 0/4 που έχει στη φάση των «16», η ΑΕΚ Betsson ταξίδεψε στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του ομίλου, Μούρθια.

Δύσκολη αποστολή στην Ισπανία για την ΑΕΚ Betsson, η οποία αντιμετωπίζει τη Μούρθια (21:30, Cosmote Sport 4, sportfm.gr) για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» στο φετινό Basketball Champions League.

Χωρίς ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά η Ένωση, ψάχνει ακόμα την πρώτη νίκη της στον 12ο όμιλο και αποκλείστηκε οριστικά την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ήττα της με 112-108 στην τρίτη παράταση από την Χάποελ Χολόν, στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που έκανε double-double με… σαραντάρα (40 πόντοι και 11 ριμπάουντ), η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το υπέρ της 100-92, ένα λεπτό πριν τη λήξη της δεύτερης παράτασης, γνωρίζοντας τελικά την οδυνηρή ήττα. Έτσι, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κόντρα σε Μούρθια και Προμηθέα, θα παίξει μόνο για το γόητρό της.



Το περασμένο Σάββατο (9/3) γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 91-87 από τον Προμηθέα, για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ανησυχώντας πλέον ακόμα και για την συμμετοχή της στα playoffs. Ο Ηλίας Ζούρος δεν θα έχει στη διάθεσή του για την αποψινή αναμέτρηση τον Τζορνταν Μόργκαν, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού αγκώνα και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες.



Από την άλλη, η Μούρθια βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 3-1, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα της (79-78) την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα του Προμηθέα. Ωστόσο, κατάφερε να προστατεύσει τη διαφορά με την οποία είχε νικήσει στην Ισπανία, υπερτερώντας έτσι στην ισοβαθμία με τους Πατρινούς. Το περασμένο Σάββατο (9/3) επιβλήθηκε 81-73 της Τζιρόνα του Φώτη Κατσικάρη για το ισπανικό πρωτάθλημα, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 15-9 και παραμένοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.



Στη συνάντηση των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο, τον περασμένο Φεβρουάριο στα Άνω Λιόσια, η Μούρθια είχε πανηγυρίσει τη νίκη με 84-79, έχοντας για κορυφαίους παίκτες της σε εκείνη την βραδιά τους Τοντόροβιτς (21π), Ένις (11π, 9 ασίστ) και Σαντ-Ρος (11π, 9 ασίστ, 6 ριμπ), ενώ για την ΑΕΚ είχαν ξεχωρίσει ΜακΡέι (20π), Κουζέλογλου (12π) και Ραντλ (12π).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x