BCL

Υπερηχητική η Μπούργος, διέλυσε τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και πέρασε στους «4»

Επίδειξη δύναμης από την Μπούργος, που συνέτριψε 92-65 τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Final-8 του BCL.

Μπούργος για κούπα!

Η ομάδα του Πενιαρόγια έστειλε ηχηρό μήνυμα με το «καλημέρα» του Final-8 του Basketball Champions League, αφού συνέτριψε 92-65 τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στον πρώτο ημιτελικό κι έκλεισε θέση για τους «4» της διοργάνωσης.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Ισπανούς, που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του ματς και είχαν πρωταγωνιστές τους Κράβιτς (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν (18 πόντοι) και Ρένφρο (10 πόντοι, 6 ασίστ).

Από τους Ισραηλινούς διασώθηκαν ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε 13 πόντους στο ντεμπούτο του, αλλά και ο ΤαΣόν Τόμας, που ολοκλήρωσε το ματς με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το ματς
Η Μπούργος ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά απέκτησε προβάδισμα (6-0 στο 3’). Η απάντηση της Χάποελ Ιερουσαλήμ ήρθε με ένα γρήγορο 4-0 (4-6 στο 4’), αλλά ήταν σπασμωδική αντίδραση.

Αντλώντας ενέργεια από την εξαιρετική της άμυνα κι έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση, η ισπανική ομάδα έτρεξε επιμέρους 15-5 και ξέφυγε με +12 (9-21 στο 8’), με τον Κράβιτς να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες.



Μετά από διαδοχικές αλλαγές, ο Κάτας βρήκε το κατάλληλο σχήμα και οι παίκτες του βελτίωσαν την αμυντική λειτουργία τους, κάτι που απέφερε τη μείωση του σκορ στο φινάλε της πρώτης περιόδου (15-23).

Με γκολ-φάουλ του Μπραϊμό, η Χάποελ μείωσε ακόμα περισσότερο στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου (20-25 στο 12’). Κάπου εκεί όμως πήρε τ’ όπλο του ο ΜακΦάντεν, ο οποίος με διαδοχικά τρίποντα έφερε την Μπούργος στο +18 με σερί 13-0 (20-38 στο 15’).

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί έκαναν διαδοχικά λάθη και δεν είχαν τον τρόπο να βρουν εύκολους πόντους. Η διψήφια διαφορά διατηρήθηκε για το σύνολο του Πενιαρόγια, που κυριαρχούσε απόλυτα κι έκλεισε το ημίχρονο στο +17 (32-49).



Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και πολύ στην τρίτη περίοδο, με την Μπούργος να διατηρεί διαφορά... νίκης, αφού βρήκε λύσεις στους Ρένφρο και Ριβέρο (40-58 στο 25’). Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Ιερουσαλήμ ήταν σκιά του καλού εαυτού της.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ισραηλινούς, ήρθαν τα διαδοχικά τρίποντα από ΜακΦάντεν και Ραμπασέδα για να φέρουν τη Σαν Πάμπλο στο +24 (46-70 στο 28’). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Ισπανούς στο +29 (48-77).

Η ομάδα του Πενιαρόγια δεν έδειξε διάθεση να σηκώσει το πόδι από το γκάζι στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου κι έφτασε μέχρι και το +31 (55-86 στο 34’). Τα εναπομείναντα λεπτά έμοιαζαν τυπική διαδικασία, με τους Ισπανούς να κατεβάζουν ταχύτητα.

Το μόνο που έμενε να εξακριβωθεί ήταν το τελικό σκορ, με την Μπούργος να επικρατεί 92-65 και να παίρνει με επιβλητικό τρόπο την πρόκριση για τα ημιτελικά του Final-8 του Basketball Champions League.



Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-49, 48-77, 65-92.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x