BCL

Ντιζόν-Προμηθέας Πάτρας: Με φόντο την κορυφή του ομίλου στο BCL

Ο Προμηθέας Πατρών δοκιμάζεται στη Γαλλία και την έδρα της Ντιζόν, με στόχο το αήττητο και την κορυφή του Β' ομίλου του Basketball Champions League.

Ντιζόν και Προμηθέας Πατρών διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους απόψε (14/11, 21:00, Cosmote Sports 4) στην Ανατολική Γαλλία και στο «Palais des Sports Jean-Michel Geoffroy» για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 2-0, με το αποψινό παιχνίδι να κρίνει εν πολλοίς την εξέλιξη του ομίλου, αλλά και το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Οι Πατρινοί προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με σκορ 92-75 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, η οποία ήταν η μόλις δεύτερη στη φετινή σεζόν σε σύνολο οκτώ αγώνων. Σε επίπεδο BCL, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, επικράτησε με το απίθανο 115-66 επί της Οπάβα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ, στη 2η αγωνιστική νίκησε δύσκολα με 78-76 τη Ρίτας.

Από την άλλη τώρα, οι Γάλλοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με σκορ 79-74 από τη Βιλερμπάν για το γαλλικό πρωτάθλημα, εκεί όπου το σύνολο του Νέναντ Μάρκοβιτς βρίσκεται στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 4-7. Στο BCL πάντως τα πάει πολύ καλά, έχοντας επικρατήσει με 104-67 της Οπάβα και 87-83 της Ρίτας.

Στα αγωνιστικά, ο Προμηθέας ταξίδεψε χωρίς απουσίες στη Γαλλία και θα αντιμετωπίσει «πάνοπλος» την Ντιζόν στο μεγάλο ντέρμπι του ομίλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x