BCL

Έβαλε στοπ στο αήττητο του Προμηθέα και έμεινε μόνη πρώτη η Ντιζόν!

Ο Προμηθέας Πατρών γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό BCL με 88-80 από τη Ντιζόν, η οποία έδωσε συνέχεια στο αήττητο της και έμεινε μόνη πρώτη με τρεις νίκες στο δεύτερο όμιλο.

Λύγισε στη Γαλλία και γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στην Ευρώπη ο Προμηθέας Πατρών!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ηττήθηκε με 88-80 από τη Ντιζόν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, σε ένα ματς που «πλήρωσε» την κακή τρίτη περίοδο, η οποία έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους Γάλλους και αποδείχθηκε το «κλειδί» για να πάρουν στο τέλος το ροζ φύλλο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Χόλστον που σταμάτησε στους 25 πόντους, με τέσσερις ασίστ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Κάβερ και Χρόβατ με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, ο Κάουαν προσπάθησε μέχρι το τέλος για τους φιλοξενούμενους με 22 πόντους, τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ ο Κόφι μέτρησε 11 πόντους με επτά ριμπάουντ.

Έτσι, οι Πατρινοί υποχώρησαν στο 1-2 για την πρώτη τους ήττα και έπεσαν στη δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου, ενώ η γαλλική ομάδα συνέχισε με το απόλυτο των νικών (3-0) και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή.

Το ματς:
Ο Προμηθέας πέτυχε το 4-0 στο ξεκίνημα με τους πόντους των Κόνιαρη και Χέιλ, ενώ η Ντιζόν «έτρεξε» ένα 7-0 (7-4) που της έδωσε το προβάδισμα και στη συνέχεια πήγε τη διαφορά στο +8 (17-9), βρίσκοντας ανοργάνωτη την άμυνα των Πατρινών. Οι Χέιλ και Στέφενς μείωσαν τη διαφορά στο -3 στο 8’ (17-14), με τους Κάβερ και Ντουκοτέ, όμως, να πηγαίνουν τη γαλλική ομάδα στο +5 (24-19) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Προμηθέας μπορεί να μην έπαιρνε κεφάλι στο σκορ, ωστόσο, δεν άφηνε τους γηπεδούχους να χτίσουν διψήφιες διαφορές, ενώ τέσσερις πόντοι του Ρέινολντς έφτασαν το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου στο -3 (28-25).

Μάλιστα, στο τέλος του ημιχρόνου οι επτά πόντοι του Χροβάτ έδωσαν προβάδισμα επτά πόντων τη Ντιζόν (39-31), με τους φιλοξενούμενους να «απαντούν» με οδηγό τον Κόφι και να φέρνουν το παιχνίδι σε ισορροπία (39-39). Στο τελευταίο λεπτό, όμως, ο Προμηθέας φάνηκε σαν να έπαθε μπλακ άουτ σε άμυνα και επίθεση, δέχτηκε έξι πόντους και πήγε στα αποδυτήρια για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στο -6 (45-39).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντιζόν με το +11 πήρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά (50-39), ένα καθοριστικό σημείο που «πλήρωσε» ο Προμηθέας στη συνέχεια. Και αυτό διότι ήταν άστοχος στις επιθετικές του προσπάθειες και με τον Χόλστον να πετυχαίνει τρία τρίποντα, η διαφορά υπέρ των Γάλλων πήγε στο +16 (59-43). Οι Πατρινοί δεν έβρισαν λύσεις για να μειώσουν το σκορ σε μονοψήφια νούμερα, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο -13 για το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου (71-58).

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ο Ρουσέλ εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 για τη Ντιζόν (76-60), με τον Προμηθέα, όμως, να «απαντάει» με ένα 9-1 που έριξε το σκορ στο 77-69, έχοντας μπροστάρηδες στην προσπάθεια για ανατροπή τους Κόφι και Κάουαν. Παρόλα αυτά, οι Γάλλοι δεν επηρεάστηκαν, βρήκαν τους πόντους, οι οποίοι πήγαν τη διαφορά, ξανά, σε διψήφια νούμερα (82-70) και ο Προμηθέας ήταν άστοχος σε επιθέσεις που θα μπορούσαν να τον αφήσουν ζωντανό στη διεκδίκηση του ματς.

Στο 38’ η ομάδα της Πάτρας μείωσε στο -8 (82-74), όμως δεν είχε χρόνο για να μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση του ματς, με αποτέλεσμα στο τέλος η Ντιζόν με 88-80 να πάρει το ροζ φύλλο και να δώσει συνέχεια στο αήττητο της στο δεύτερο όμιλο του Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 45-39, 66-51, 88-80

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x