BCL

Λύγισε την Οπάβα στην παράταση αλλά αρκέστηκε στην τρίτη θέση ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας επικράτησε δύσκολα της Οπάβα στην Τσεχία, παίρνοντας τη νίκη με 100-97 στην παράταση και τερματίζοντας οριστικά στην τρίτη θέση του ομίλου του στο Basketball Champions League.

Δυσκολεύτηκε, αλλά ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στον 2ο όμιλο του φετινού Basketball Champions League ο Προμηθέας!

Οι Πατρινοί επικράτησαν 100-97 στην παράταση (91-91 η κανονική διάρκεια) της Οπάβα στην Τσεχία, παίρνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη φετινή διοργάνωση, όμως η νίκη της Ρίτας επί της Ντιζόν στο έτερο παιχνίδι του 2ου ομίλου σημαίνει ότι θα αρκεστούν στην τρίτη θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστούν με μειονέκτημα έδρας στον γύρο που θα προηγηθεί της φάσης των «16».

Εκεί, ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Λε Μαν και έτσι δεν θα έχουμε… εμφύλιο με το Περιστέρι bwin, το οποίο θα συναντούσε σε περίπτωση που τελικά κατάφερνε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου του.

Κορυφαίοι για τους νικητές τις αποψινής αναμέτρησης ήταν οι Κάουαν (30π, 11 ασίστ),Κόφεϊ (25π, 9 ριμπ, 5ασίστ) και Ρέινολντς (16π, 7 ριμπ), ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Σίρινα (20π), Τάουνς (19π, 8 ριμπ, 6 ασίστ) και Μόκραν (14π, 11 ριμπάουντ).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Προμηθέα να μπαίνει «κρύος», σκοράροντας μόνο ένα τρίποντο στα πρώτα 2,5 αγωνιστικά λεπτά, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 7-3. Η Οπάβα προηγήθηκε μέχρι και με+8 (13-5), πριν οι Πατρινοί αντιδράσουν με σερί 14-5, περνώντας για πρώτη φορά μπροστά στο ματς με 19-18, χάρη σε λέι απ του Κάουαν, ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα να είναι μπροστά με 25-24.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δέχθηκε μόλις δύο πόντους από δύο βολές στα δύο πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, ξεφεύγοντας με 33-26 χάρη σε καλάθι-φάουλ του Στίφενς, πριν η Οπάβα βγάλει αντίδραση, βρίσκοντας ρυθμό επιθετικά και μειώνοντας σε 36-40. Ο Σίρινα ισοφάρισε σε 42-42 για τους γηπεδούχους με τρίποντο, ενώ το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι και το 51-52 του πρώτου ημιχρόνου.

Με «όπλο» του την άμυνα, ο Προμηθέας διατήρησε το μικρό του προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο, χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει διαφορά ασφαλείας,α αφού η Οπάβα παρέμενε κοντά το σκορ, πριν προηγηθεί με 77-76 χάρη σε τρίποντο του Σίρινα. Μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του αγώνα, ο Προμηθέας συνέχισε να έχει το μικρό προβάδισμα, έχοντας την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, όντας μπροστά με 91-89 και με τον Κάουαν να έχει δύο βολές ενώ το ρολόι έδειχνε ότι απομένουν 10 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Ωστόσο, ο γκαρντ των πατρινών αστόχησε και στις δύο, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ ο Τάουνς πήρε φάουλ σε προσπάθειά του για τρίποντο και ευστόχησε στις δύο, με το ματς να οδηγείται στην παράταση μετά το 91-91.

Εκεί, ο Προμηθέας ήταν ψυχραιμότερος και έχοντας για πρωταγωνιστή του τον Ρέινολντς, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο για το 96-93 με 48'' να απομένουν για το τέλος, πριν έρθει το τελικό 97-100.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 51-52, 77-76, 91-91, 97-100 στην παράταση

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x