BCL

Πήρε αυτό που ήθελε και περιμένει την Τόφας Μπούρσα ο ΠΑΟΚ

Έστω κι αν έχασε 79-85 από τη Γαλατάσαραϊ στην Πυλαία για την έκτη αγωνιστική του BCL, ο ΠΑΟΚ πήρε τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα play-in κόντρα στην Τόφας.

Σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω και με -17, ο ΠΑΟΚ έχασε τελικά από τη Γαλατάσαραϊ 79-85 στο «Παλατάκι» για την έκτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του BCL και πήρε τη δεύτερη θέση του γκρουπ, αφού ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με τους Τούρκους μετά το υπέρ του +11 στην Κωνσταντινούπολη, οπότε θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα play-in κόντρα στην Τόφας Μπούρσα για να διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αντίθετα οι Τούρκοι κόντρα στην Ντερτόνα με μειονέκτημα έδρας.

Η «τσιμ μπομ» έφτασε σε διψήφιες διαφορές σε δεύτερη και τρίτη περίοδο με τα πολλά τρίποντα και τα μακρινά σουτ, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος στην τέταρτη περίοδο στις επιλογές του, βρήκε τις λύσεις και μείωσε στο -6, παίρνοντας τελικά το αποτέλεσμα που ήθελε.

Κορυφαίοι των Τούρκων ήταν οι Γεμπόα με 26 πόντους κι 7/9 τρίποντα και Χαλίλοβιτς με 17 πόντους. Για τους «ασπρόμαυρους», ξεχώρισαν οι Σμιθ με 16, Αλστον με 14 και Τσαϊρέλης με 12 πόντους.

To ματς
Η Γαλατά είχε σε μεγάλη μέρα τον Γεμπόα, ο οποίος σημείωσε τέσσερα τρίποντα και διατηρούσε το +3 με +5 για την «τσιμ μπομ», την ώρα που ο ΠΑΟΚ έβρισκε τις λύσεις μόνο μέσα στην τουρκική ρακέτα, αλλά έχανε τις βολές. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσαν μια «ανάσα» στον «δικέφαλο», όμως αυτό του Ντι Μποστ έφερε το +6 ξανά στην κακή περιφερειακή άμυνα του Φώτη Τακιανού, η οποία δεν μπορούσε να ελέγξει το passing game των Τούρκων. Ο Φρίντρικσον μπήκε στην εξίσωση στην περιφέρεια για τον «δικέφαλο», όμως το 5-0 σερί της Γαλατά έφερε το 22-30 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου.

Το τρίποντο του Φρίντρικσον έδωσε μια «ανάσα» στον ΠΑΟΚ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως τα περιφερειακά σουτ της Γαλατά την έφεραν στο +8. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις κι έκανε ένα 5-0 σερί για το -3, την ώρα που είχε χαλαρώσει η άμυνα της Γαλατά. Ο Τσαϊρέλης βοήθησε σε οργάνωση και σκοράρισμα για το -2 και το τρίποντο του Τσιακμά έφερε το 40-40. Εκεί, ο Γεμπόα θυμήθηκε τα πεπραγμένα του στην πρώτη περίοδο και με δύο τρίποντα έφερε το 40-49 για τα 6/8 δικά του, με τον Τσιακμά να βοηθά για το 44-49 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Η Γαλατά διατηρούσε στην αρχή της τρίτης περιόδου το +5 με +6 με τις σωστές της επιλογές μέσα στη ρακέτα, όμως τα συνεχόμενα τρίποντα των Τούρκων έφεραν το +12 και προσωρινά την κάλυψη της διαφοράς της ήττας του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη. Το τρίποντο του Ντι Μποστ έφερε το +13 στην προσπάθεια του «δικεφάλου» να μειώσει στο σκορ με πρωταγωνιστή τον Γκίλμορ. Ο Μακ Κόρμακ έφερε το 53-70 στην κακή άμυνα του «δικεφάλου» και στα συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε από την περιφέρεια, όμως το τρίποντο του Ντι Μποστ έφερε το 58-74. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο συνεχόμενα τρίποντα για το -10 κι οι βολές του Ουόλντεν διαμόρφωσαν το 64-76 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Το τρίποντο του Τσιακμά στην έναρξη της τέταρτης περιόδου έφερε το 67-78 για τον «δικέφαλο» κι ο Σμιθ μείωσε στο -8 μετά από πολλή αστοχία εκατέρωθεν. Η Γαλατά απάντησε με 5-0 σερί από την περιφέρεια για το +13 και το ματς ήταν στην οριακή διαφορά κατά του ΠΑΟΚ στην ισοβαθμία. Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις με τα μακρινά σουτ, όμως βρήκαν από τις βολές για το -10. Οι παίκτες του Τακιανού έπαιρναν πλέον τα ριμπάουντ και μείωσαν στο -8.

Οι Τούρκοι άρχισαν να τα «σπάνε» από τα 6.75 και σε πολύ πιο ελεύθερα σουτ από αυτά που ευστοχούσαν την περισσότερη ώρα κι ο Αλστον μείωσε σε 77-83. Ο Κοκσάλ έχασε δύο βολές για το +10, το τρίποντο του Σμιθ μείωσε στο 79-85 και το άστοχο τρίποντο του Πρέπελιτς έφερε το άνω ως τελικό αποτέλεσμα και τον ΠΑΟΚ δεύτερο και κόντρα στην Τόφας Μπούρσα στα play-in.

Τα δεκάλεπτα: 22-3, 44-49, 64-76, 79-85

Τα στατιστικά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x