BCL

Νικά τη Γαλατάσαραϊ και ετοιμάζεται για play-in ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 19:30 στο «Παλατάκι» τη Γαλατάσαραϊ για την έκτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του BCL και με νίκη εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα play-in.

Έτοιμος για τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» υποδέχεται στις 19:30 στην Πυλαία τη Γαλατάσαραϊ για την έκτη και τελευταία αγωνιστική του έβδομου ομίλου του BCL και με νίκη ή έστω ήττα μέχρι -10 εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση, πίσω από την ήδη πρώτη Χάποελ Ιερουσαλήμ, μετά το 88-77 στην Κωνσταντινούπολη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει πως οι «ασπρόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας μα εκ των Ντερτόνα ή Τόφας Μπούρσα από τον όγδοο όμιλο στα play-in για την πρόκριση στους «16» τον επόμενο μήνα.

Ο Φώτης Τακιανός αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. «Η πορεία μας, το όνομα της ομάδας στην οποία είμαστε και το ότι παίζουμε μέσα στο γήπεδό μας, μας υποχρεώνουν να κοιτάξουμε μόνο την περίπτωση της νίκης. Το παιχνίδι έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η Galatasaray έκανε τρεις προσθήκες υψηλότερου επιπέδου και ποιότητας από αυτούς που είχε. Αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία το παιχνίδι γιατί θα κριθεί η δεύτερη θέση του ομίλου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που διακυβεύονται μέσα από αυτό το παιχνίδι.

Η προετοιμασία μας είχε κάποιες δυσκολίες, αλλά θα ετοιμάσουμε ένα πλάνο με το οποίο θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να σταματήσουμε την παραγωγικότητα των πολύ ικανών παικτών του αντιπάλου για να μπορέσουμε την απόδοσή μας να κατακτήσουμε κάτι που ανοίξαμε βήμα-βήμα με την πορεία μας».

Συγκρίνοντας αυτό παιχνίδι με τον αγώνα του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τακιανός είπε πως: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι οδηγός, ούτε, όμως, κι ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Η Galatasaray, όμως, δεν είναι η ίδια ομάδα. Έκανε πολύ ποιοτικές και έμπειρες προσθήκες, η ποιότητά της είναι μεγαλύτερη από ότι στον πρώτο γύρο. Βέβαια, έχει χάσει τον Martin, έναν, επίσης, πολύ καλό παίκτη, αλλά τη δεδομένη στιγμή, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η δυναμικότητα της Galatasaray. Σε πρώτη μοίρα είναι το πως θα φανούμε εμείς.

Θα πρέπει να εμπνευστούμε από το τι δίνει αυτό το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ, πάνω από όλα. Να πάρουμε δύναμη και να μπορέσουμε να είμαστε έτσι όπως πρέπει για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε Galatasaray εμφανιστεί στο γήπεδο».

Αναφερόμενος στην απόφαση για παραμονή του Justin Alston ως το τέλος της σεζόν, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε πως: «Συζητήθηκε με τη διοίκηση και ήταν μία άμεση αντίδραση του προέδρου της ομάδας σε αυτό που αποφασίσαμε για να είμαστε πιο δυνατοί ανταγωνιστικά. Να "σφραγίσουμε", δηλαδή, την παραμονή του Alston και, με την επιστροφή του McNeace, η ομάδα να παρουσιαστεί, όχι άμεσα, πιο δυνατή. Ήταν μία απόφαση καθαρά της διοίκησης.

Αυτού του είδους οι κινήσεις για τον ΠΑΟΚ απαιτούν οικονομική ‘θυσία’, η οποία έγινε και ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστούμε στη front line μας πιο δυνατοί. Θα έχουμε επτά παίκτες, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τους έξι πάλι, αλλά η όλη διαδικασία θα είναι προς όφελός μας. Για τον McNeace, έχω την ενημέρωση ότι στην αρχή του νέου χρόνου θα είναι μαζί μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x