BCL

«Έμφραγμα» για τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία!

Έπεσε στο κενό η μυθική προσπάθεια του ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος ανέτρεψε διαφορά 11 πόντων σε δύο λεπτά, πήρε προβάδισμα 5’’ πριν από τη λήξη, αλλά η Νίμπουρκ με buzzer πήρε τη νίκη (83-84) στην Πυλαία.

Κρίμα κι άδικο για αυτή την προσπάθεια του ΠΑΟΚ… Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να μην ήταν καλύτεροι από τη Νίμπουρκ, ωστόσο η αυταπάρνηση και η πίστη των παικτών του Άρη Λυκογιάννη στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης έπρεπε να επιβραβευθεί.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ηττήθηκε 84-83 από τους Τσέχους χάρη στο απίστευτο buzzer-beater του Χάρντινγκ, αν και νωρίτερα είχε καταφέρει να ανατρέψει διαφορά 11 πόντων (70-81) με την οποία ήταν ήταν πίσω στο σκορ στα 2’40’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο Αμερικανός σταμάτησε στους 22 πόντους, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Παλίζα (18π., 5/5 τρίποντα) και Κόλμπεϊ Ρος (15π., 3/5 τρίποντα), σε ένα ματς που η Νίμπουρκ είχε το… εξωφρενικό 15/30 τρίποντα σε εκτός έδρας ματς.

Από πλευράς ΠΑΟΚ που είχε τέσσερις παίκτες από 30 λεπτά συμμετοχής και πάνω, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρβιν Τζόουνς, (17π., 10ρ.) που λίγο έλειψε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με καλάθι και φάουλ στα 5’’ πριν από το τέλος, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Γιάνκοβιτς (14π., 11ρ.). Ακολούθησαν οι ΝτιΛέο (16π., 4/8 τρίποντα) και Γκρίφιν (13π., 7ασ.).

Για τους Θεσσαλονικείς πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα από νωρίς, έχοντας δύο ήττες σε ισάριθμα ματς στο Basketball Champions League.

Το ματς

Μουδιασμένες οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς τα λάθη και η αστοχία εκατέρωθεν ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι που η Νίμπουρκ γύρισε τον διακόπτη και άρχισε να εκτελεί στο τελευταίο τετράλεπτο της πρώτης περιόδου με εκτελεστή τον Χρούμπαν. Με αυτό τον τρόπο το 5-6 μετατράπηκε σε 7-16, ενώ με συνεχόμενους πόντους του Χάρντινγκ η διαφορά πήγε και σε διψήφια τιμή (7-18). Το highlight όμως σημειώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο με το buzzer-beater τρίποντο του Παλίζα που διαμόρφωσε το 11-21 της περιόδου.

Η Νίμπουρκ μπήκε καυτή και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς με τρίποντο του Βάνα η διαφορά εκτοξεύθηκε και στους 14 (11-25), ωστόσο ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και μέσω της άμυνάς του άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Με τρίποντο του Τολιόπουλου η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια τιμή (19-28), η οποία όμως παρέμενε στην κλίμακα αυτή, χωρίς να μειώνεται περισσότερο. Τουλάχιστον μέχρι να ξεσπάει ο Γιάνκοβιτς. Ο έμπειρος φόργουορντ με τη βοήθεια του Μάρβιν Τζόουνς έφεραν το ματς στη μία κατοχή (35-38), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 35-40.



Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να ψάχνει τις λύσεις από την περιφέρεια με τρίποντα του Μάλκολμ Γκρίφιν (39-43) και του ΝτιΛέο (42-46), τη στιγμή που η άμυνα έπαιρνε πολύ καλό βαθμό. Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει με τις δύο βολές του Χριστοδούλου (46-46), ενώ ο Τολιόπουλος για πρώτη φορά έπειτα από ώρα έδωσε και προβάδισμα στον Δικέφαλο με λέι-απ (48-46). Ωστόσο, οι Τσέχοι άρχισαν σιγά-σιγά να βρίσκουν απαντήσεις μέσω του Κόλμπεϊ Ρος που άρχισε να πυροβολεί ακατάπαυστα είτε με τρίποντα, είτε από μέση απόσταση, ξαναδίνοντας προβάδισμα στη Νίμπουρκ (51-54), ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κόβαρ με δύο σερί τρίποντα διαμόρφωσε το 55-62. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με νέο τρίποντο του ΝτιΛέο που έκανε το 58-65.

Ο εφιάλτης Ρος επανήλθε με την έναρξη της τελευταίας περιόδου με νέο τρίποντο (58-68), παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί. Με νέο τρίποντο ο ΝτιΛέο κατέβασε τη διαφορά στους πέντε (65-70), αλλά σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού. Ο Χρούμπαν με τρίποντο έκανε το 65-73, κερδίζοντας όμως και το φάουλ με τη Νίμπουρκ να παίρνει τέσσερις πόντους σε μία κατοχή. Η διαφορά παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα, ο Παλίζα με νέο τρίποντο την επανέφερε στους 11 (70-81) στα 3’37’’ πριν από τη λήξη και οι γηπεδούχοι έψαχναν ένα θαύμα. Γιάνκοβιτς (βολές), Καμαριανός (λέι-απ) και Γκρίφιν (λέι-απ στον αιφνιδιασμό) έκαναν το γρήγορο 6-0 (76-81), ενώ ο Αμερικανός με τον ίδιο τρίποντο έκανε και το 78-81. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την άμυνα, προτίμησε να «χτυπήσει» στη ρακέτα με τον Τζόουνς (80-81) στα 22’’ και από εκεί πέρα όλα κρίθηκαν στις βολές. Ο Χριστοδούλου έκανε το φάουλ στον Χάρντινγκ, ο Αμερικανός παρά την εξαιρετική του εμφάνιση είχε ½ βολές και ο Τζόουνς στην επίθεση όχι μόνς σκόραρε (82-82), αλλά πήρε και το φάουλ από τον Χρούμπαν, αξιοποιώντας και τη βολή (83-82) στα 5’’ πριν από τη λήξη. Τελικά, η Νίμπουρκ βρήκε το σουτ της απελπισίας από τον Χάρντινγκ, διαμορφώνοντας το 83-84.



Τα δεκάλεπτα: 11-21, 35-40, 58-65, 83-84

Διαιτητές: Ματσόνι, Γιλμάζ, Προτς

MVP: Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, κορυφαίος αναδεικνύεται παίκτης από τη Νίμπουρκ. Ο Χάρντινγκ λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίος με ½ βολές, αλλά με το buzzer-beater στο τέλος έκρινε το ματς. Ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

O αριθμός που έκανε τη διαφορά: Μεγάλος οίστρος για τους φιλοξενούμενος. Το 15/30 τρίποντα σε εκτός έδρας ματς, δεν συνάδει απόλυτα με τη λογική, αλλά ακόμα κι έτσι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισθάνεται άτυχος για τον τρόπο που χάθηκε η αναμέτρηση.

ΠΑΟΚ-Νίμπουρκ 83-84

ΠΑΟΚ-Νίμπουρκ 83-84

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x