BCL

ΠΑΟΚ-Τόφας: Για το πρώτο βήμα στα play-in του BCL

O ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Τόφας (19:30) για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στα play-in του BCL.

Δεν πρόλαβε να... γιορτάσει την πρωτοχρονιά και έχει ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς ο ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του βορρά» υποδέχεται στο «Παλατάκι» την Τόφας (19:30, COSMOTE SPORT 4), έχοντας ως στόχο να κάνει το πρώτο βήμα στα play-in του BCL, για την εξασφάλιση μιας θέσης στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση στον όμιλό τους και με αυτόν τον τρόπο έχουν το πλεονέκτημα, ξεκινώντας τις αναμετρήσεις από την έδρα τους και έχοντας το «μαξιλαράκι» πως ακόμη και αν ηττηθούν στη ρεβάνς (09/01), το τρίτο ματς θα λάβει χώρα στο «σπίτι» τους. Παρόλα αυτά, το βασικό είναι ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα, έτσι ώστε να μην απωλέσει αυτό το πλεονέκτημα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μην επαναλάβει αρνητική εμφάνιση, όπως αυτή στην Πάτρα που έφερε την ήττα 80-73 από τον Προμηθέα.

Απέναντί της, η ομάδα του Φώτη Τακιανού θα βρει ένα σύνολο που έχει ταλέντο αλλά σίγουρα δεν εντυπωσιάζει. Η Τόφας προκρίθηκε ως τρίτη από τον 8ο όμιλο του BCL με ρεκόρ 2-4, παίρνοντας τα δύο ροζ φύλλα της κόντρα στην αδύναμη Ιγκοκέα και χάνοντας όλα τα υπόλοιπα ματς. Στην Τουρκία, η ομάδα της Προύσας βρίσκεται στα όρια της οκτάδας, με ρεκόρ 7-7, αν και προέρχεται από οριακή νίκη επί της Μπαχτσεσεχίρ με σκορ 88-86.

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές της, αξίζει να σημειωθεί πως στο ρόστερ της ομάδας από την Προύσα βρίσκεται ο Μάρκους Ντένμον, ο οποίος αγωνίστηκε στη χώρα μας με τις φανέλες των Παναθηναϊκού και Περιστερίου bwin. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Κέιλεμπ Χόμσλεϊ, με 18 πόντους ανά αγώνα, ενώ κομβική είναι η παρουσία του πρώην παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, Κάσιους Γουίνστον.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, o Φώτης Τακιανός έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του, αφού και ο Τζαμάνι ΜακΝίς έχει πλέον επιστρέψει στις προπονήσεις, αν και παραμένει άγνωστο το πόσο θα μπορέσει να αγωνιστεί. Θυμίζουμε πως ο «δικέφαλος του βορρά» έκανε στην ουσία μόνο μια προπόνηση ενόψει αυτής της αναμέτρησης, την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x