BCL

ΠΑΟΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ: Ψάχνει βήμα πρόκρισης ο «δικέφαλος του Βορρά»

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Πυλαία τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (19:30) για την 3η αγωνιστική του BCL και θέλει να επιστρέψει στις νίκες για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης.

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τον ΠΑΟΚ με αναμέτρηση στην Πυλαία! Ο «δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ (19:30, Cosmote Sport 4) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League και θέλει το ροζ φύλλο για να μπει δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι ισραηλινοί βρίσκονται στην κορυφή του γκρουπ με το απόλυτο 2/2, ενώ οι «ασπρόμαυροι» ισοβαθμούν με την Μπενφίκα με μια νίκη και μια ήττα, ενώ η ομάδα που θα βγει πρώτη στον όμιλο θα προκριθεί απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ οι υπόλοιπες δυο που θα πάρουν την πρόκριση θα βρεθούν στα playoffs.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τη σημαντική νίκη στην Πάτρα με 67-54 κόντρα στον Απόλλωνα, η οποία τον ανέβασε στο 3-3 και τον τόνωσε ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε επίπεδο BCL, οι Θεσσαλονικείς μετά το μεγάλο «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Γαλατασαράι (88-78) εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων με την Μπενφίκα και γνώρισαν την ήττα με 94-72.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Χάποελ και η Γαλατασαράι είναι από τις δυνατότερες ομάδες του BCL. Εμείς ξεκινήσαμε το ταξίδι μας κάνοντας μια μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη. Ανοίξαμε το δρόμο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να περπατήσουμε σε αυτόν το δρόμο, αναλογιζόμενοι τη δυσκολία του παιχνιδιού, να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε κάτι ξεχωριστό. Είναι κάτι διαφορετικό ο στόχος που είχαμε θέσει στην αρχή. Το μομέντουμ λέει κάποια πράγματα, με τη Γαλατασαράι να έχει δύο ήττες. Το παιχνίδι με τη Χάποελ μπορεί να μας αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης μας στον επόμενο γύρο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του για το ματς με τη Χάποελ ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», Φώτης Τακιανός.

Επίσης, ο Έλβαρ Φρίντρικσον ανέφερε για το ματς: «Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που κράτησε αρκετά παιδιά, τους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση και να δώσουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να κερδίσει».

Στην αντίπερα όχθη, η Χάποελ Ιερουσαλήμ έχει μπει με το πόδι πατημένο στο γκάζι στη φετινή διοργάνωση. Στην πρεμιέρα νίκησε στην παράταση με 99-96 τη Γαλατασαράι, ενώ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Μπενφίκα με 84-66, πραγματοποιώντας το «2 στα 2» που της έχει δώσει και το προβάδισμα για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x