Το δεύτερο διαδοχικό τίτλο της ιστορίας της στο BCL κατέκτησε η Ουνικάχα Μάλαγα, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 83-67 της Γαλατάσαραϊ στον τελικό του Final Four της SUNEL Arena.
Μετά την αναμέτρηση, ο Κέντρικ Πέρι μίλησε στο sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη για τη μεγάλη αξία της κατάκτησης back-to-back τροπαίων, για το ιδιαίτερο συναίσθημα που αυτή ήρθε στην Αθήνα, όπου έχει αγωνιστεί για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την επόμενη μέρα του ίδιου και της ομάδας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τις back-to-back κούπες: «Όταν ξεκινήσαμε τη φετινή σεζόν, δεν είχαμε στο μυαλό μας απαραίτητα τον στόχο του να πάρουμε ξανά το τρόπαιο, αλλά θέλαμε να επιστρέψουμε στο Final Four. Και ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο να το καταφέρουμε, αλλά το πιστεύαμε και καταφέραμε να αντέξουμε ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της σεζόν. Το ότι πήραμε δεύτερη συνεχόμενη κούπα, δείχνει τι γκρουπ έχουμε φτιάξει από την πρώτη μέρα».
Για το αν υπήρχε πίεση στη Μάλαγα ως φαβορί: «Όχι, δεν το νομίζω. Και πέρυσι όλοι μας θεωρούσαν φαβορί, ακόμη και στον πρώτο μας χρόνο. Είχαμε ήδη αυτή την εμπειρία και ξέραμε πώς να τη διαχειριστούμε. Καταλάβαμε ότι δεν είναι δουλειά μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, και μπορούμε να ελέγξουμε μόνο το να είμαστε έτοιμοι σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. Αυτό ήταν το σημαντικότερο για εμάς ώστε να πάρουμε τα συνεχόμενα τρόπαια».
Για το αν το βάθος στο ρόστερ της Μάλαγα είναι το μεγαλύτερο ατού της: «Φυσικά, ακριβώς έτσι είναι. Έχουμε 15 παίκτες αφοσιωμένους στον στόχο της ομάδας. Μιλάμε πολύ για θυσίες, όλοι θυσιάζουν λίγο το εγώ τους για την ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Για το αν είναι ιδιαίτερο για εκείνον που πήρε τρόπαιο σε μία πόλη που έχει αγωνιστεί (για τον Παναθηναϊκό): «Φυσικά, έχω 2/2 σε πόλεις που έχω παίξει στο παρελθόν, όπως και πέρυσι στο Βελιγράδι. Είμαι ευγνώμων που παίζω με ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών, που τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι και έχουμε την ευκαιρία να διεκδικούμε τρόπαια».
Για την επόμενη μέρα της Μάλαγα και το δικό του μέλλον: «Στόχος είναι μόνο τρόπαιο που δεν έχουμε πάρει ακόμη, το πρωτάθλημα Ισπανίας. Εγώ είμαι ακόμη στη Μάλαγα, και θα τη βοηθήσω να διεκδικήσει οτιδήποτε μπορεί να διεκδικήσει. Είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα αυτή τη στιγμή».
@sporfm946 Όσα δήλωσε ο Κέντρικ Πέρι στο sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη, μετά τη νίκη της Ουνικάχα Μάλαγα και την κατάκτηση του BCL από την ομάδα της Ανδαλουσίας.
? original sound sporfm946
Διαβάστε Επίσης
Ναβάρο: «Η Μάλαγα έχει αλλάξει τις ζωές μας για πάντα - Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τους οπαδούς της» Από το... Λαύριο στην κορυφή: MVP του Final 4 του BCL ο Τάισον Κάρτερ Στον θρόνο του BCL για δεύτερη σερί σεζόν η απίθανη Ουνικάχα Μάλαγα!Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.