BCL

Θριάμβευσε στην ντερμπάρα με την Τενερίφη και πήρε ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του BCL το Περιστέρι bwin!

Το Περιστέρι bwin πήρε σπουδαία νίκη με 90-82 επί της Τενερίφης και σε συνδυασμό με την ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ από την Καρσίγιακα, πανηγύρισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του BCL!

Έκαμψε την αντίσταση της ποιοτικότατης Τενερίφης στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ από την Καρσίγιακα, πανηγυρίζοντας την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού BCL το Περιστέρι bwin!

Σε μια αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά της, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έδειξε χαρακτήρα και στάθηκε στο ύψος της περίστασης, πανηγυρίζοντας την σπουδαία νίκη με 90-82 και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου της, εκμεταλλευόμενη την ήττα των Ισραηλινών με 98-87 στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Καρσίγιακα.

Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές, οι οποίοι ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο με τρεις διαδοχικές ήττες αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν όλα τα προγνωστικά παίρνοντας την πρόκριση, οι Κένι Γουίλιαμς (18π με 3/5 τρίποντα), Κασελάκης (18π), Ράγκλαντ (double-double με 15π και 14 ασίστ) και Μήτρου-Λονγκ (12π), ενώ για την Τενερίφη εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν Χουέρτας (31π) και Γκάι (26π).

Πλέον, το Περιστέρι bwin θα μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στους «8», στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (21/3).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Κένι Γουίλιαμς και Μήτρου-Λονγκ να ευστοχούν σε τρίποντα, βάζοντας μπροστά με 6-2 το Περιστέρι bwin, ενώ ο πρώτος έφτασε γρήγορα τους 6 προσωπικούς πόντους , σκοράροντας με καλάθι και φάουλ για το 12-8. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη μικρή υπέρ τους διαφορά, μέχρι οι Ισπανοί να ισοφαρίσουν σε 19-19 με τρίποντο και φάουλ του Ντόρνεκαμπ, ενώ πήραν και το πρώτο τους προβάδισμα στο ματς (21-23), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με τον Μήτρου-Λονγκ να σκοράρει με δύσκολο σουτ από το ύψος των βολών, για το 28-24.



Απόλυτα ισορροπημένη και η δεύτερη περίοδος, με καμία από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να φτιάξει μεγάλο υπέρ της προβάδισμα. Ωστόσο, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις στις επιθέσεις τους, με τον Λοβ να διαμορφώνει το 30-26, ενώ η Τενερίφη παρέμενε σε απόσταση «βολής», με πρωταγωνιστή της τον πολύπειρο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ, με τοους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (50-46).



Συνεχίζοντας εκεί που το είχε αφήσει πριν αποσυρθεί στον πάγκο, ο Χουέρτας σκόραρε με την έναρξη της τρίτης περιόδου για το 50-48, με το Περιστέρι bwin όμως να φτιάχνει μικρό σερί 6-0, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά στο ματς με +8 (56-48). Ο Γκάι ευστόχησε σε τρίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ σε άστοχη βολή, μειώνοντας σε 56-52 για τους φιλοξενούμενους, ο Κασελάκης απάντησε για το 61-54, ενώ με μία υπέροχη alley-oop συνεργασία Ράγκλαντ με Τόμπσον, το Περιστέρι bwin ξέφυγε με 63-54. Όμως, με συνεχόμενα τρίποντα από Γκάι και Χουέρτας, η Τενερίφη πλησίασε ξανά (63-60), ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 68-66.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν μπλόκαραν επιθετικά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, σκοράροντας μόνο τρεις πόντους στα 4,5 πρώτα αγωνιστικά της λεπτά και επιτρέποντας στην αντίπαλό τους να περάσει μπροστά με 73-71. Ο Κασελάκης με μεγάλο τρίποντο έβαλε εκ νέου την ομάδα του στη θέση του οδηγού (78-76), ενώ με 3:30 να απομένουν για το φινάλε, το Περιστέρι bwin έδεσε την άμυνά του, βρίσκοντας πόντους με αιφνιδιασμούς και βολές, για το υπέρ του 84-78. Ο Γουίλιαμς με δικό του τρίποντο έφτασε τους 18 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την σπουδαία νίκη για την ομάδα του, με το τελικό 90-82 να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα των δυτικών προαστίων!





Τα δεκάλεπτα: 28-24, 50-46, 68-66, 90-82

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x