BCL

«Αυτοκτόνησε» και τώρα τρέχει ο Προμηθέας

Απωλώντας ένα +20 κι ένα +10, ο Προμηθέας έχασε από τη Βούρτζμπουργκ 77-79 στην Πάτρα για τη δεύτερη αγωνιστική των «16» του BCL και δυσκόλεψε την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά.

Αν και προηγήθηκε με +10 στη λήξη της τρίτης περιόδου, ο Προμηθέας έχασε τελικά 77-79 από τη Βούρτζμπουργκ στο «Δημήτρης Τόφαλος» για τη δεύτερη αγωνιστική των «16» του BCL και με «0/2» στο γκρουπ έμεινε πίσω στην προσπάθεια πρόκρισης στα προημιτελικά της πρώτης τη τάξει διοργάνωσης της FIBA Europe.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν σταθερό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασαν στο +20 στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου και στο +10 στη λήξη της τρίτης, όμως τα σερί των Γερμανών κι η αστοχία των Πατρινών στα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο έφεραν τον Ουίλιαμς να κάνει το 77-79 στα 2'' και το "2 στα 2" για τους Γερμανούς.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τζάκσον με 21, Ντόκινς με 18 κι Ουίλιαμς με 15 πόντους. Για τους Πατρινούς, ξεχώρισαν οι Ιβούντου με 16, Βαρνάντο με 15 και Ντέιβις με 14 πόντους.

Tο ματς
Ο Τζάκσον δημιουργούσε προβλήματα μέσα στη ρακέτα του Προμηθέα στην αρχή της αναμέτρησης και διατηρούσε το +2 για τους Γερμανούς και με τη συμπαράσταση σιγά-σιγά και κάποιων άλλων συμπαικτών του από την περιφέρεια έφεραν και το +3 για τη Βούρτζμπουργκ. Εκεί, ο Καραγιαννίδης ήταν πρωτεργάτης σε ένα 9-0 σερί του Προμηθέα για το +6 των Πατρινών, οι οποίοι με σερί 6-0 έφτασαν στο +10 με πολλές επιλογές στην αντίπαλη ρακέτα. Ο Ουίλιαμς ήταν ο πρωταγωνιστής σε ένα σερί 6-0 για τους Γερμανούς, οι οποίοι μείωσαν στο -4, όμως ο Βαρνάντο βοήθησε σε ένα σερί 4-0 για το 29-21 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Ιβούντου πρωταγωνίστησε σε ένα 7-0 σερί για τον Προμηθέα και το +15 των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου στην έναρξη της δεύτερης περιόδου κι ένα προσωπικό σερί του Χρυσικόπουλου έφερε το +18 για τους Πατρινούς στην κακή γερμανική άμυνα σε εκείνο το διάστημα. Η επιθετική πολυφωνία και τα καλά ποσοστά των Πατρινών στα δίποντα τους έφεραν στο +20 με σερί 6-0, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 50-34.

Ο Στέινμπαχ βοήθησε σε ένα σερί 6-0 της Βούρτζμπουργκ για το 50-40 στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Ο Ταϊρίς Ουίλιαμς έριξε τη διαφορά στο -8 με τρίποντο, όμως οι Αμερικανοί του Προμηθέα τον διατηρούσαν στο +7 με +10 στην πίεση των περιφερειακών των Γερμανών, αλλά και τα πολλά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι με σερί 4-0 μείωσαν και στο -5, πριν ο Ιβούντου δημιουργήσει ένα σερί 5-0 για το 65-55 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Η κακή άμυνα των Πατρινών στην έναρξη της τέταρτης περιόδου έφερε ένα 12-0 σερί για τη Βούρτζμπουργκ και το 65-67 για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντόκινς να «οργιάζει» μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και τους περιφερειακούς των Γερμανών να βρίσκουν λύσεις κόντρα στα 3/17 τρίποντα των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου, που απάντησαν με σερί 5-0 για το +3, όμως το σερί 4-0 της Βούρτζμπουργκ έφερε το 72-73 στα 2’43’’. Ο Βαρνάντο με έμμεσο τρίποντο έκανε το 75-73.

Οι βολές του Κλάσεν ισοφάρισαν 75-75 στο 1’59’ κι ο Ντόκινς έκανε το 75-77 πριν ισοφαρίσει με λέι απ ο Βαρνάντο στα 31’’ και στην τελευταία επίθεση των Γερμανών ο Τζάκσον έκανε το 77-79 στα 2’’ και το τρίποντο του Κένι Ουίλιαμς στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο για το "0/2" των Πατρινών.


Τα δεκάλεπτα: 29-21, 50-34, 65-55, 77-79

Τα στατιστικά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x