BCL

Προμηθέας-Ντιζόν: Νίκη και παραμένει σε τροχιά απευθείας πρόκρισης στους «16»

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει ζωντανό για την απευθείας πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League θα επιδιώξει ο Προμηθέας Πάτρας απέναντι στην Ντιζόν.

Να παραμείνει στον… δρόμο της απευθείας πρόκρισης στους «16» του Basketball Champions League θέλει ο Προμηθέας.

Οι Πατρινοί φιλοξενούν στο «Δ. Τόφαλος» την Ντιζόν (12/12, 19:30, www.sportfm.gr, Cosmote Sport 4), για την 5η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου. Η ομάδα της Αχαΐας είναι στο 2-2, ενώ από την άλλη οι Γάλλοι είναι πρωτοπόροι και αήττητοι με 4-0. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Ντιζόν επικράτησε 88-80.

Από ‘κει και πέρα, ο Προμηθέας έρχεται από ήττα στη Stoiximan Basket League, καθώς έχασε 114-109 στην παράταση από τον Κολοσσό, έπειτα από ένα δραματικό ματς στη Ρόδο. Παράλληλα, οι Πατρινοί δεν υπολογίζουν στον τραυματία και πρώτο τους σκόρερ Χάντερ Χέιλ.

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα ενίσχυσαν το ρόστερ τους με δύο προσθήκες. Ο ένας είναι ο Τζαμάλ Τζόουνς (πρώην ΠΑΟΚ και Ιωνικού Νικαίας), ο οποίος έκανε ήδη το ντεμπούτο του ματς με τον Κολοσσό. Τελευταίος χρονικά πήγε στην ομάδα της Πάτρας ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ Betsson BC, Τιμ Φρέιζερ. Αμφότεροι έχουν δηλωθεί κανονικά στο BCL και έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Στον αντίποδα, από ήττα έρχεται και η Ντιζόν και συγκεκριμένα έχασε στο γήπεδό της από τη Ναντέρ με σκορ 84-82, για το πρωτάθλημα Γαλλίας.

Τα σενάρια στον όμιλο του Προμηθέα:

* Η Ντιζόν θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου εάν νικήσει στην Πάτρα ή εάν χάσει έως 7 πόντους και η Οπάβα νικήσει τη Ρίτας.

* Ο Προμηθέας θα αποφύγει εντελώς την τέταρτη θέση (και θα τερματίσει σε μία από τρεις πρώτες) εφόσον νικήσει την Ντιζόν ή εάν η Ρίτας νικήσει την Οπάβα.

* Η Ρίτας θα αποφύγει την τέταρτη θέση εάν νικήσει την Οπάβα. Εάν η Ρίτας νικήσει και η Ντιζόν νικήσει τον Προμηθέα στο άλλο ματς, η Ρίτας θα τερματίσει δεύτερη ή τρίτη.

* Η Οπάβα θα μείνει στην κούρσα για τη συμμετοχή στα Play-In εάν νικήσει τη Ρίτας. Εάν χάσει από τη Ρίτας θα τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x