BCL

Σπατάλησε την ευκαιρία κόντρα στη Χάποελ Χολόν και θα παίξει για την πρόκριση στην έδρα της ΑΕΚ ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας ηττήθηκε με 93-92 από τη Χάποελ Χολόν, αλλά προστάτευσε τη διαφορά με την οποία είχε νικήσει στον πρώτο γύρο και θα παίξει για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ.

Ηττήθηκε στην έδρα του από τη Χάποελ Χολόν και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από απόψε την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League ο Προμηθέας.

Οι Πατρινοί αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με διαφορά 16 πόντων στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, κάνοντας το comeback στην τέταρτη περίοδο, αλλά γνωρίζοντας τελικά την οριακή ήττα με 93-92.

Χάρη στο επί μέρους υπέρ της 33-20 της τέταρτης περιόδου, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφερε τουλάχιστον να υπερασπιστεί την διαφορά των 9 πόντων (75-74) με την οποία είχε επικρατήσει των Ισραηλινών στον πρώτο γύρο και έχει το… πάνω χέρι στην ισοβαθμία (αμφότερες έχουν ρεκόρ 3-2), ενώ για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης θα πρέπει να νικήσει στην έδρα της ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική. Ο Προμηθέας θα προκριθεί ακόμα και σε περίπτωση ήττας, αν η Χάποελ Χολόν ηττηθεί και εκείνη από την σίγουρα πρώτη στον 12ο όμιλο, Μούρθια.

Τρομερό παιχνίδι για τους γηπεδούχους έκανε ο Κάουαν, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους, ενώ είχε και 8 ασίστ, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον Ρέινολντς, ο οποίος πρόσθεσε 19 πόντους. Από την άλλη, για τους νικητές ξεχώρισε ο Χέρβεϊ, με 20 πόντους.

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 6-2 χάρη σε δύο συνεχόμενα εύστοχα λέι απ του Σμιθ και με τους Πατρινούς να ισοφαρίζουν με καλάθια από Στέφενς και Κόφεϊ. Οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο τους προβάδισμα στο ματς και προηγήθηκαν με 13-9, με τον Κάουαν να σκοράρει τους πρώτους του πόντους και με τον Ρέινολντς να ευστοχεί για τρεις, ενώ ξέφυγαν για πρώτη φορά με +6 (24-18) λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, πριν ο Χανόκι μειώσει με τρίποντο σε 24-21.



Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Φανβάιν ισοφάρισε με τρίποντο, ενώ ο Προμηθέας σκόραρε μόνο από μία ελεύθερη βολή στα πρώτα τέσσερα λεπτά, επιτρέποντας στη Χάποελ Χολόν να φτιάξει σερί 12-1 και να περάσει μπροστά με 33-25. Έχοντας για μεγαλύτερο «όπλο» το εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας τους στα τρίποντα, οι Ισραηλινοί διατήρησαν τη διψήφια υπέρ τους διαφορά μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το μέγιστο προβάδισμά τους στην βραδιά (34-47).



Με ένα τρίποντο του Χέρβεϊ, η Χάποελ Χολόν εκτόξευσε την υπέρ της διαφορά στο +16 (34-50), πριν ο Προμηθέας τρέξει σερί 8-0 με συνεχόμενα τρίποντα του Ρέινολντς και όμορφο hook του Ετσενίκε, μειώνοντας σε 42-50. Ωστόσο, Φανβάιν και Κρόφορντ βελτίωσαν ακόμα περισσότερο το ποσοστό των φιλοξενούμενων στα τρίποντα, επαναφέροντας τη διαφορά σε δοψήφια επίπεδα (42-56), ενώ οι Κάουαν και Χέιλ απάντησαν, για το 54-64. Ο Ρέινολντς συνέχισε να πρωταγωνιστεί στην επίθεση των γηπεδούχων, μειώνοντας με νέο τρίποντό του σε 57-68, ενώ οι Χάρις και Χάνοκι διαμόρφωσαν το 59-73 της τρίτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρηθούν σε «απόσταση ασφαλείας» (73-83) μέχρι και τα μισά της τέταρτης περιόδου, όταν ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του Προμηθέα, ο οποίος με πρωταγωνιστή τον Κάουαν, ο οποίος σκόραρε συνεχόμενα τρίποντα, μείωσε σε 84-90. Ο Ρέινολντς σκόραρε και εκείνος για τρεις, για το 7-0 σερί των γηπεδούχων και το 88-90. Ο Κάουαν ισοφάρισε σε 90-90 με δύο βολές, αλλά ο Κρόφορντ σκόραρε για τρεις, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Κάουαν και Κόφεϊ αστόχησαν σε δύο κρίσιμες βολές, αλλά ο ΜακΚολ έκανε δύο συνεχόμενα μεγάλα λάθη, χαρίζοντας στον Προμηθέα την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, με 9,3'' να απομένουν για το τέλος. Όμως, η τελευταία επίθεση του Προμηθέα ολοκληρώθηκε άδοξα, με μία άτσαλη πάσα του Χέιλ, με το το 92-93 να παραμένει.





Τα δεκάλεπτα: 24-21, 34-47, 59-73, 92-93

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x